0

Н яма по-подходящ завършек на годината от жизнеутвърждаващ роман, от който блика любов. Тази топла прегръдка предлага феята на любовта Даниел Стийл, с която уверено слагаме удивителна във формата на сърце. „Щастие” е заглавието на този чудесен роман, до който се докосваме благодарение на Даниел Стийл и издателство „Бард”. Щастието е избор, уверява магьосницата, чиито книги са продадени в тираж от над един милиард. А ето и сюжета, в който тя увлекателно, в типичния си стил, ни омайва. Защото книгите на Даниел Стийл се пият на големи глътки.

След трудно и безрадостно детство и два провалени брака без любов авторката на бестселъри Сабрина Брукс най-после е постигнала живота, за който винаги е жадувала. Писането, близкият кръг от приятели и красивият й дом в планината Бъркшир в Масачузетс и двете й любими кучета са всичко, от което има нужда, за да се чувства щастлива и спокойна.

Идеалният живот на Сабрина е преобърнат от мистериозно писмо, в което я уведомяват, че е единствената наследница на титлата и имението в Хемпшър на наскоро починалия й чичо. Сабрина решава да продаде имението, но за целта се налага да прекоси Атлантика, за да види лично имота.

Посещението й в Англия обаче претърпява неочакван обрат. Тя научава много за семейната си история и тайните, които баща й е крил от нея. Неусетно се влюбва в секващата дъха красота на старинната къща и нейните градини. Освен това не може да устои на удоволствието, което изпитва в компанията на опасно красивия и загадъчен адвокат, който играе ролята на неин гид...

Докато преоткрива възраждащата сила на любовта във всичките й проявления, Сабрина трябва да реши дали има достатъчно смелост да заложи бъдещето си на карта и да избере различен и много по-вълнуващ път, или да се върне в идиличното си убежище, за което досега е смятала, че е всичко, което иска...

На 76 кралицата на любовните романи не спира да вдъхновява. И го прави по убедителен начин. Не може да пишеш за любовта по този начин, ако не я изпитваш. Щастието е изборът да обичаш. И Даниел Стийл прави точно това.