0

Н яма нищо по-голямо от мечтите. И няма нищо по-страшно, когато те катастрофират по независещи от вас причини. Четири млади жени – Ейприл, Грейс, Попи и Ева - вярват, че се намират в рая. Или поне в мечтите и стремежите си те вече са там. Първата възнамерява да се реализира като медицинска сестра на Хаваите. Сестра й Грейс и приятелката им от детството Попи я следват. Към компанията се присъединява и Ева. Действието се развива в края на 1941 г. Но войната, която е изглеждало, че се води толкова далеч, застига квартета. На 7 декември 1941 г. адът се стовари върху райското кътче. Смъртоносното нападение взема стотици жертви и оставя само пепел и скръб. Сред жертвите е и едното от момичетата от „сестринския екип“. Ще успеят ли оцелелите да опазят психиката си и как ще преминат през изпитанията – бестселърът „Момичетата от Пърл Харбър“ на Сорая М. Лейн (издателство „Кръг“) е една разтърсваща история, в която оцелелите на косъм трябва да залепят парчетата и да се опитат да подредят пъзела на живота си наново.

Вълнуващ и драматичен, романът „Момичетата от Пърл Харбър“ ни изправя пред немислимите изпитания, сполетели хиляди в реалния живот през Втората световна война. Темата за нападението на залива в Тихия океан на остров Оаху, щата Хаваи, Съединените американски щати, е разработвана многократно от различни автори в литературата и киното. Но тук акцентът е върху женската чувствителност, ранимост и впечатляваща сила. Както и неизчерпаемата енергия и дух за съграждане.

Авторката Сорая М. Лейн редовно оглавява читателските класации на Amazon и Kindle. Историческите ѝ романи за войната са продадени в над 1 милион екземпляра по целия свят. Книгите от поредицата ѝ „Изгубените дъщери” са преведени на 21 езика и са сред най-продаваните заглавия в Германия, Нидерландия и Норвегия, припомнят от „Кръг“.

Преди да се отдаде на литературата, Сорая М. Лейн завършва право. То обаче не ѝ е достатъчно и тя го изоставя, за да се върне към детската си мечта – писането. Освен на книгите авторката е посветена и на семейството си – със съпруга си и двамата им синове живеят в малка ферма в Нова Зеландия, където прозорецът на кабинета ѝ гледа към полето, пълно с коне.