0

Б ез да се разсейват от шеги, мемета и глупости, героите от „Теория за Големия взрив“ винаги имат време за ядене. Гладни ли сте като Шелдън Купър (Джим Праснъс) и Ленард Хофстетър (Джони Галеки)? Ето 5 рецепти от сериала, които ще утолят жаждата и глада ви.

1. Френски тост

Шелдън е категорично против такава закуска, но в този случай не трябва да се съобразявате с мнението му. Френският тост е вкусен, сладък и ободряващ от първата до последната хапка.

За разлика от баналния хляб за тостера тези тостове са много по-хитри. За да ги приготвите, трябва да потопите всяка филия хляб в смес от яйце, сметана и канела и едва след това да ги изпържите, за да са сочни и ароматни. Сервират се със сладко.

2. Спагети с колбас

Това е любимото ястие на Шелдън като дете. За приготвянето му са ви необходими: колбаси, спагети, домати в собствен сок, чесън, риган и черен пипер. Нарежете колбасите на малки парчета. След това ги запържете с малко чесън, добавете доматите в тигана и накрая добавете всичко това към предварително сварени макаронени изделия.

3. Зърнена закуска с мляко

Класическата закуска на Шелдън е зърнена закуска с мляко. Рецептата е възможно най-проста: чаша зърнени култури и четвърт чаша мляко. Основното е, че зърнените култури нямат време да се накиснат, така че трябва да закусите бързо.

4. Оризови спагети със скариди

Това ястие е любимо на всички герои от „Теория за Големия взрив“. За да го приготвите, ще ви трябва: оризова юфка, 400 грама скариди, соев сос, чесън, моркови. Запържете скаридите и зеленчуците в тиган, след това изсипете варената юфка в него, разбъркайте всичко добре и подправете със соев сос преди сервиране.

5. Чай от джинджифил

Шелдън Купър не е от хората, които прекарват много време пред печката. Може дори да се каже, че той изобщо не се доближава до нея, но прави отличен чай от джинджифил, който вдига имунитета. Искате ли да пробвате? Ще ви трябват: вода, настърган джинджифил, натурален мед, лимонов сок, черен пипер, няколко листа мента. Хвърлете всичко с изключение на ментата във вряща вода и разбъркайте добре. И добавете мента, когато наливате лютата напитка в чаши.