0

В сяка домакиня си има своите малки тайни. Понякога универсални, понякога гениални. Няма нищо по-ценно от споделения опит. При всички случаи улесненията пестят време. Ето няколко простички трика, които може да ви влязат в употреба.

1. С олио

За да не потъмнее нарязаното авокадо, просто намажете вътрешните ръбове на плода със слънчогледово масло.

2. Точило

Ако подръка нямате специално устройство за наточване на тъпия нож, обикновена керамична чаша ще помогне. Просто прокарайте върха на ножа няколко пъти по дъното на обърнатия съд.

3. Белачка

Можете да си направите импровизирана белачка за зеленчуци от закачалка. Слагайте я върху ножа всеки път, когато трябва да белите зеленчуци.

4. Ограничител

За да предпазите трудния яйчен белтък от разпръскване из целия тиган, използвайте кръгчета прясна чушка като ограничител.

5. Пързаляне

За да предотвратите пързалянето на дъската за рязане по масата, поставете под нея влажна кърпа.