0

И сторията за Пепеляшка е толкова изтъркана, че почти няма вариант някой да измисли някаква по-различна интерпретация. Точно затова всяко отклонение от правилото прави впечатление.

Няма нищо случайно в това, че този психологически трилър е книгата, която покори класациите. “Прислужницата“ от Фрида Макфадън (издателство „Бард“) е № 1 бестселър на Ню Йорк Таймс, USA Today, Уолстрийт Джърнъл и Амазон. Феновете на „Момичето от влака“, „Жената в прозореца“ и „Съпругата помежду ни“ ще си намерят нов любим автор. Защото Пепеляшка ще срещне принца, но има една малка подробност – той вече е женен. Да се чудиш защо!

Пепеляшка, пречупена през призмата на Фрида Макфадън, една писателка, за която не бяхте чували досега, се озовава в криминален сюжет. И преобръща сладникавия сюжет за прислужницата в богато семейство наопаки.

Мили отчаяно се нуждае от работа. След дълго търсене и многобройни откази късметът най-сетне й се усмихва. Наета е като прислужница от богатата Нина Уинчестър, която живее в разкошна къща с красивия си и преуспял съпруг Андрю и разглезената си и капризна дъщеричка Сесилия.

Още от първия работен ден Мили започва да се сблъсква с редица странности − настаняват я да живее в малка стаичка на тавана; настроенията на Нина Уинчестър се менят рязко и намекват за сериозни психологически проблеми. Единственият симпатичен член на семейство Уинчестър е Андрю. Съпругът на Нина е не само красив и преуспял, но също така е грижовен баща. Между него и младата прислужница започват да прехвърчат искри на фона на все по-необяснимото и хаотично поведение на Нина.

Няколко месеца по-късно по всичко изглежда, че скоро най-смелите мечти на Мили (защото намирането на работа не е мечта, а необходимост) ще се осъществят. Но тогава се случва нещо неочаквано, което преобръща изцяло представата й за семейство Уинчестър.

Какви тайни се крият в миналото на Нина? Как е способен Андрю да я търпи? И чий е трупът в мансардата?