0

Б риджит Джоунс има голямо желание да се раздаде в кухнята. Но синята супа, комбинирана с портокалова пихтия, е истинска катастрофа. Не е много сигурно какво си е представяла тя, че ще се получи от цитрусите, но да приемем, че е възнамерявала да приготви портокалово сорбе. И да й кажем как се случват нещата.

Необходими продукти:

8 портокала

2 яйца

сок от 6 портокала и 1 лимон

150-200 г захар

ванилия

1 лъжица портокалов ликьор

Приготвяне:

Смесвате всички съставки с изключение на яйцата - оставяте само белтъците (трябва да се разбият на пяна и да се добавят към сместа в самия край). Изсипете сместа в подходящ съд и я поставете във фризера за 30 минути или малко повече, докато “чуе“ и започне да се втвърдява.

От двата останали портокала обелете много тънко кората, нарежете на дълги тънки ленти и залейте с вода. Варите портокаловите лентички един час. Отделно се смесват 100 мл вода и 50 г захар и се приготвя гъст сироп. Добавете сварените кори и доварете още 10 минути. Оставете да се охлади. Извадете сорбето от хладилната камера и разбийте бързичко студената смес в блендер. Добавете парченца портокалова захарна кора и украсете домашния сладолед. Може да не се получи точно каквото очаквате като визия, но не дръжте на подробностите - важното е, че е вкусно.

P.s. В крайна сметка няма значение, че Бриджит не може да готви. Обичаме я такава, каквато е.