0

В четвъртия епизод от сериала „Домът на дракона“ крал Визерис е домакин на банкет, на който младата принцеса Ренира се наслаждава на карамелени портокалови резени, които са част от друг десерт. Но нищо не пречи да ги приготвите като отделно ястие.

Феновете на култовия сериал „Игра на тронове“ очакваха с нетърпение излизането на предисторията „Домът на дракона“. И не напразно, проектът се оказа доста добър, създавайки нови екранни фаворити, лоши момчета и неразбираеми герои. Готвенето не заема последно място в поредицата. От време на време ни показват какво ядат и пият кралското семейство, техните поданици и гости.

Така в четвъртия епизод принцеса Ренира се наслади на карамелизирани портокали, преди най-накрая да говори с чичо си Деймон. Направете сами това лакомство и го сервирайте с вино.

Продукти:

Портокали – 4 бр.

захар - 600 г

вода - 300 мл

Приготвяне:

Измийте добре портокалите и ги залейте с вряща вода. Избършете и нарежете на кръгчета с дебелина около 5 мм.

Сварете вода в тенджера и поставете портокаловите резени директно във вряща вода за 3-5 минути, за да се отървете от горчивината.

С помощта на решетъчна лъжица извадете портокалите и ги поставете на един слой върху домакинска хартия. Попийте внимателно излишната влага отгоре.

Загрейте 300 мл вода, посочена в рецептата, със захарта, докато се разтвори напълно. Поставете портокалите в сиропа и оставете да къкри на слаб огън за 1-2 часа, докато корите на портокала станат прозрачни.

С решетъчна лъжица извадете резенчетата портокал и ги поставете в гевгир, за да се отцеди излишната течност. След това поставете върху решетка или тава и изсушете в предварително загрята на 100 градуса фурна за 15-20 минути. Извадете и охладете.

Сервирайте като самостоятелен десерт към чай, кафе или коктейли или като добавка към десерти.