0

Д окато анализираме съставките на сериала „Его”, можем да използваме и възможността да надникнем в кухнята. Така се озоваваме в луксозния апартамент на Сибел, която е поканила съдружника си Тимур да й приготви суши. Не пропуска обаче да се обади на Ерхан, за да го осведоми за това, за да може да изревнува. Коментарът му, когато пристига, е, присмехулен – ха, Тимур тръгнал да впечатлява съпругата му с умряла риба във водорасли. Нека да ги оставим да се разправят, докато приготвим и ние суши с умряла риба тон и водорасли нори, пък да видим кого и как ще впечатлим.

Продукти:

250 г ориз за суши

4 листа водорасли нори

3 с.л. оризов оцет

2 с.л. захар

1 с.л. мирин

1 ч.л. сол

100 г риба тон

1 авокадо

соев сос

уасаби

джинджифил

Приготвяне:

Оризът се измива много старателно, докато водата, под която тече, стане прозрачна. След това се залива със студена вода в пропорцията, указана на опаковката. Поставя се на котлона да ври. Щом на повърхността му се образуват тунелчета, огънят се намалява и оризът се оставя за още 5-10 минути да поври, като се покрива с капак. След като оризът се свари, капакът на съда се отстранява и вместо него се поставя пешкир. Оставете ориза да изстине и междувременно пригответе соса. За целта смесете оризовия оцет, захарта, мирина и солта. Бъркат се, докато захарта се разтвори. С тази смес се залива оризът и се разбърква старателно с шпатула. Върху бамбукова рогозка се разстилат листата от водорасли нори, като се поставят с лъскавата страна надолу. Върху тях с мокри ръце се разпределя оризът, като е важно да се оставя по 1 см разстояние до края на водораслите. В центъра се поставя суровата риба тон и парченца авокадо. Важно е продуктите да са нарязани така, че да се поставят лесно в една линия. След това сушито се навива старателно и стегнато с помощта на рогозката. Нарязва се с остър нож и се сервира със соев сос, уасаби и джинджифил.