К огато приготвя успокояваща закуска и ароматно кафе за Джак Крофорд, Ханибал не пести от съставките: подозрително големи стриди, домашно пушен бекон и пресни яйца от фермата. Ето как да си ги приготвите, ако ви влече и ако имате необходимите продукти, разбира се.
Продукти:
4 яйца
3 с.л. сметана
60 мл вода
6 сурови стриди, без черупки
90 г галета
30 г брашно
6 с.л. масло
4 дебели, пържени филийки панчета, италианската версия на бекона
свинско шкембе
сол, пипер
Приготовление:
В купа се разбиват яйцата със сметаната. Вземете 2 супени лъжици от яйчената смес и добавете в друга купа. Докато пържите стридите, оставете първата купа настрана.
Добавете 60 мл вода към яйчената смес във втората купа и разбъркайте.
В една чиния сложете галета, а в друга - брашно.
Потопете всяка стрида в брашно, след това потопете в яйчената смес, след което покрийте равномерно с галета.
В тиган на среден огън разтопете 2 супени лъжици масло и запържете стридите от двете страни до златистокафяво. Не се изпържват напълно.
Избършете тигана с домакинска хартия и върнете на среден огън. Добавете останалото масло. Когато маслото се разтопи, изсипете яйцата от първата купа. Добавете сол и черен пипер на вкус.
Разбъркайте внимателно яйцата с вилица и когато са наполовина готови, добавете стридите. Продължете да разбърквате леко омлета.
След като яйцата са напълно готови, но все още имат лек блясък, като течни, ги сложете в две чинии. Гарнирайте с резени панчета и сервирайте. Тук вече може да развинтите въображението си.
Кристи Красимирова