0

К огато приготвя успокояваща закуска и ароматно кафе за Джак Крофорд, Ханибал не пести от съставките: подозрително големи стриди, домашно пушен бекон и пресни яйца от фермата. Ето как да си ги приготвите, ако ви влече и ако имате необходимите продукти, разбира се.

Продукти:

4 яйца

3 с.л. сметана

60 мл вода

6 сурови стриди, без черупки

90 г галета

30 г брашно

6 с.л. масло

4 дебели, пържени филийки панчета, италианската версия на бекона

свинско шкембе

сол, пипер

Приготовление:

В купа се разбиват яйцата със сметаната. Вземете 2 супени лъжици от яйчената смес и добавете в друга купа. Докато пържите стридите, оставете първата купа настрана.

Добавете 60 мл вода към яйчената смес във втората купа и разбъркайте.

В една чиния сложете галета, а в друга - брашно.

Потопете всяка стрида в брашно, след това потопете в яйчената смес, след което покрийте равномерно с галета.

В тиган на среден огън разтопете 2 супени лъжици масло и запържете стридите от двете страни до златистокафяво. Не се изпържват напълно.

Избършете тигана с домакинска хартия и върнете на среден огън. Добавете останалото масло. Когато маслото се разтопи, изсипете яйцата от първата купа. Добавете сол и черен пипер на вкус.

Разбъркайте внимателно яйцата с вилица и когато са наполовина готови, добавете стридите. Продължете да разбърквате леко омлета.

След като яйцата са напълно готови, но все още имат лек блясък, като течни, ги сложете в две чинии. Гарнирайте с резени панчета и сервирайте. Тук вече може да развинтите въображението си.