Д ействието в сериала „Кървави пари“ върви тягостно и мудно. И докато Дилан поредна седмица въздиша тъжно и си спомня за родния дом, в който е била по-щастлива, съпругът й Баран Карабей намаза – тя му направи сиропирани бухтички за енергия, макар и да не посмя да му ги поднесе лично. И докато навъсеният бизнесмен отпива кафе и се чуди дали да отхапе от бухтичките, Дилан се присеща как седят край масата в дома на баща й, който не й е баща, но това тя още не го знае, а майка й, която също не й е майка, се суети с голяма чиния с бухти. Толкова са вкусни, че дъщерите, които са си моми за женене, започнаха да си мерят бухтите – коя колко може да изяде. А майката, която е майка поне на едната от двете, се радва: „Не се карайте, има за целия квартал“. Ето как да се постараете и вие като снахата Дилан, не е нужно да храните квартала, може да излапате бухтичките за енергия и сами. Доволно, на корем.

Продукти:

топла вода - 2 ч.ч. (1 в.ч.)

брашно - 3.5 ч.ч.

мая - 1 пакетче, суха

кафява захар - 1 с.л.

за захарния сироп:

вода - 1.5 ч.

захар - 2 ч.

лимонов сок - 1 с.л.

лимони - 1 бр. кората

пудра захар - за поръсване

Приготвяне:

Смесете в купа водата, маята, захарта и брашното. Разбъркайте с тел до еднородна смес. Оставете сместа за час на топло. Изпържете бухтичките в маслена баня. С помощта на две супени лъжици гребете и пускайте в мазнината. Изпържете от двете страни. Извадете и оставете да се охладят. Междувременно си направете захарния сироп. За целта сложете в тенджерка водата, захарта, кората от лимон и лимоновия сок. Поставете на котлона и изчакайте да заври. Отстранете и оставете да се охлади напълно. Потопете бухтичките в сиропа за няколко минути, извадете ги и ги подредете в подходяща чиния. Поръсете с пудра захар и сервирайте веднага.