0

Е дно от най-важните неща в напрегнатата работа на общо петимата полицаи в участъка, когато не ловят наркотрафиканти и дилъри и не разкарват арестувани лели по изфабрикувани обвинения, е да се наливат с чай. Понякога се тъпчат с гевреци или кюфтета, но чаят неизменно се разнася в много от сериите на „Наследство“.

Сехер се отбива в участъка, след като е обвинена във финансова злоупотреба.

 Сехер се отбива в участъка, след като е обвинена във финансова злоупотреба.

Пият го както униформената служителка, така и цивилните ченгета, които работят на бюро по всякакви престъпления. А ето как се приготвя традиционният турски чай.

Необходими продукти:

  • 2 супени лъжици насипен чай
  • 300 мл студена вода

Начин на приготвяне:

За предпочитане е да приготвите горещата напитка в чайник на два етажа. Поставете 2 супени лъжици чаени листа в горния съд. Напълнете долния чайник с чиста студена вода, поставете втория чайник отгоре. Поставете конструкцията на котлона и оставете водата да заври. Горният чайник (с чаените листа) се залива с водата, когато тя кипне. Напълнете долната част с липсващата вода, сглобете отново конструкцията и я загрейте. Изчакайте водата да заври отново, намалете котлона и оставете напитката да се вари на котлона за около пет минути.

Налейте чая в чаши и сервирайте със сладка баклава или локум – това са нещата, които липсват в участъка, за да е идеална комбинацията.