0

С юзън Майер (Тери Хачър) знае какви специалитети да приготви на Майк Делфино (Джеймс Дейтън). Но желанието е едно, а възможностите – съвсем друго.

Единственото ястие, което Сюзън се научи да готви, но така и никога не й се получи, бяха макарони със сирене. В нейния случай – или пресолени, или прегорени, или в някаква странна консистенция като пюре. А истината е, че й липсваше само едно – лесна рецепта. Ето я и нея – за всички „Отчаяни съпруги“, които са перфектни в леглото, но не знаят какво да правят в кухнята.

Продукти:

Макарони – 450 г

Вода – 4,5 л

За соса

Масло - 40 г

Брашно – 40 г

Мляко - 600 мл

Кашкавал – 200 г

Моцарела – 70 г

Сол - 1 ч. л.

Черен пипер - на вкус

Индийско орехче - 1 ч.л

За поръсване:

Масло – 30 г

Галета – 30 г

Настържете сиренето на едро ренде. Във вряща подсолена вода се варят макароните за 3 минути по-малко от указаното на опаковката, за да не станат на каша.

Да започнем със соса бешамел: разтопете маслото на умерен огън, добавете брашното и разбъркайте. На части се налива студено мляко и се разбърква добре, най-добре с дървена лъжица или шпатула, за да няма бучки.

Добавете настърган кашкавал, сол, черен пипер и индийско орехче. Сложете макароните в соса, разбъркайте и прехвърлете в тава за печене.

Запържете галетата в маслото и поръсете макароните. Слагаме във фурната на 180 градуса за 20 минути. Поръсете сварената паста с наситнен магданоз и сервирайте.