0

П ицата не е толкова трудна за приготвяне, колкото си мислите. Особено пицата „Пеперони“ от сериала „Приятели“. Там героите през цялото време се тъпчат с въглехидрати. И това не им се отразява на фигурите. Ако искате да се потопите напълно в атмосферата на любимия сериал, ето как да приготвите пицата, която ръфат Чандлър, Рос и Джоуи.

Необходими съставки:

брашно - 150 г;

вода - 60 мл;

суха мая - 1 ч.л.;

зехтин или слънчогледово масло - 2 супени лъжици;

захар и сол;

доматен сос - 4 супени лъжици;

пеперони (или друг колбас);

сирене моцарела

Тестото може да се купи готово от магазина, за да се опрости и ускори подготовката. Но пицата е по-вкусна, ако си го замесите сами.

Водата трябва да е поне 30 градуса. Към нея добавете захарта и маята. Разбъркайте всичко и оставете за 20 минути на топло място. След това добавете маслото, солта и брашното в купата. Объркайте и замесете тестото с ръце. След това се покрива с фолио и се оставя за час. През това време нарежете плънката на кръгчета. След като изтече времето, разточете тестото на масата, като го поръсите с брашно. Дебелината трябва да бъде най-малко шест милиметра.

Намажете лист хартия за печене с масло, разстелете тестото отгоре, намажете със соса. След това добавете моцарела и пеперони. Загрейте фурната на 220 градуса и печете 30 минути. Не забравяйте да наглеждате пицата, за да не прегори.