0

П рез 90-те всички деца искаха да бъдат като Кевин от филмите "Сам вкъщи", който измисли много хитри капани за разбойници. Той беше и остава истински идол на младите борци с престъпността. Какво даваше сила на малкия Кевин?

Времето застудя и е време да се подготвим, че този вечен филм ще е неизменно на малкия канал.

Ястията, които младият Кевин яде в два култови филма, бяха наречени от критиците "върхът на лукса". От гледна точка на децата това е вярно. Повечето от тези ястия ще се харесат на съвременните деца, въпреки че не бихме препоръчали да прекалявате с някои от тези лакомства. Ето с какво героят на Маколи Кълкин беше подсилен в първата и втората част на „Сам вкъщи“.

Малко неща се сравняват с начина, по който Кевин подреди масата преди първата битка с Марв и Хари. Всъщност той никога не е вечерял правилно по онова време, но вярваме, че се е върнал към онези вкусни макарони и чаша мляко веднага щом се е разправил с бандитите.

Пица със сирене

Макароните със сирене са страхотни, но да изядете огромна пица със сирене сам е още по-добре, особено ако сте прекарали цялото си детство в битка с братовчед си за допълнително парче. В пицата няма други съставки, но има толкова много сирене, че ако бяхме осемгодишно момче, щяхме да я поръчаме.

Десерт

Веднага след като Кевин разбра, че е останал сам вкъщи, той веднага си приготви неделен десерт - от който децата бяха във възторг, а зъболекарите - ужасени. Поне дванадесет топки сладолед с различни вкусове, литър шоколадов сироп и много, много череши. Кевин изяде планина от сладкиши с чипс и се наля с пепси. Това е истинската американска мечта!

Минибар

Знаем, че Кевин се забавляваше много, поръчвайки разнообразни любими ястия. Но когато надникна в хотелския минибар, разбрахме, че хлапето е ударило джакпота. Пресни шоколадови бисквити, шоколадови блокчета, чипс и бонбони Jelly Belly в красиви прозрачни бурканчета. Ето какво означава да отседнете в един от най-добрите хотели в Ню Йорк!

Лимузина

Яденето на пица в луксозна лимузина, наливането с кока-кола и гледането на „Как Гринч открадна Коледа“ по телевизията, разбира се, завинаги остава детска мечта. С Маколи Кълкин това се сбъдна и сега има какво да си спомня.

Топ рецептата

Необходими продукти:

Макарони- 500гр.

Масло - 20 гр.

Брашно - 1 с.л.

Мляко - 250 мл.

Сметана - 250 мл.

Сирене (каквото и да е) - 300 гр.

Пармезан (настърган) - 5 супени лъжици.

Черен пипер, индийско орехче, сол - на вкус

Приготвяне:

1. Разтопете маслото в тенджера на слаб огън. Добавете брашното, като разбърквате за няколко минути. Налейте млякото и сметаната (не забравяйте да разбърквате, за да не се образуват бучки в соса). Добавете сиренето на кубчета и настъргания пармезан. Продължете да разбърквате сместа, докато сиренето се разтопи. Добавете подправки и сол на вкус.

2. Сложете макароните да се варят. Свалете ги от котлона 2 минути преди да са готови и ги отцедете от водата. Капнете в съда за печене олио или масло. Разпределете пастата, добавете към нея една супена лъжица вода и сос от сирене.

3. Смесете старателно соса и пастата. Ястието се поръсва с галета и настърган пармезан.

4. Печете в предварително загрята фурна на 180°C за около 25 минути. Когато се появи златиста коричка, ястието може да се извади от фурната.