Н якои реагират остро, когато ги засегнат на провинциална тема. Но дори най-предубедените знаят, че селската храна е най-вкусна и полезна. И не пречи да се сервира дори в елитен ресторант. Сериалът „Кухня“ за живота на персонала на московския ресторант с френска кухня "Клод Моне" предложи на телевизионните зрители интересен сюжет, отлична актьорска игра, а в продължение на 6 сезона в него бяха показани повече от дузина рецепти за готвене. Ето няколко от тях:

Селска салата

Продукти:

листа от маруля — малка връзка

пъдпъдъчи яйца — 3 бр.

чери домати — 4 бр.

риба тон — 100 грама

смлян черен пипер

босилек

зехтин

маслини

Приготвяне:

Това е фирменото ястие на готвач Алекс, рецептата за което той споделя в епизод 32. Според Алекс: „Просто накъсайте листа от маруля на парчета, добавете пъдпъдъчи яйца, няколко чери домата, риба тон, малко маслини, пипер, босилек, подправете със зехтин (можете да използвате всякакъв). Разбъркайте добре с ръце. И изсипете в чиния!“

Пастет гурме

Продукти:

телешко месо - 150 г

говеждо месо - 100 г

патешки дроб - 250 г

говежди дроб - 300 г

зехтин - 60 г

босилек - 20 г

бял пипер и сол - на вкус

Приготвяне:

Нарежете месото и дроба в блендер, добавете олио, подправки и сол. Печете в тиган на 170°C - докато се появи кафява коричка. Оставете пастета да се охлади преди сервиране.

Телешко месо на скара

Продукти:

телешко месо - парче с кост 300 г

зехтин - 75 г

червени боровинки - 100 г

подправки (на вкус)

тиквички - 2 бр.

Приготвяне:

Почистете филето на младото телешко месо от тлъстинките. Почистете напълно костта от месото. Мариновайте приготвеното филе в растително масло, лимонов сок, розмарин и подправки за 12 часа. За соса вземете пресни червени боровинки, разбийте ги в блендер и варете със зехтин и подправки, докато се сгъсти. Запържете филето на гореща скара от двете страни, не повече от 3 минути от всяка страна. Запържете тиквичките. Може да аранжирате с кокала.