0

И ндийските сериали не са изключение – в тях често се прокрадват моменти, които изглеждат доста познати. Това се случва и в „Свободна да избира“ по NOVA.

Неотдавна видяхме как едно към едно се повтаря сцена от „Отчаяни съпруги“ - за да привлекат клиенти в пицарията си, на Том Скаво му хрумна да подреди персонала на заведението и близките си по масите. Те трябваше да се смеят всеки път, когато край прозореца мине някой, за да изглежда, че атмосферата в пицарията е чудесна и много се забавляват. Същото хрумна и на Анупама в новото заведение „Кафенето на Лила“, при откриването на което дълго не влизаше никой. Новост бе обяснението защо се прави това: „Майко, ще ти обясня: ако пред храма има две опашки за хляб, ти ще избереш тази, на която има повече хора, защото ще решиш, че там хлябът е по-хубав“. И така не с след дълго в „Кафенето на Лила“ се появи млада двойка. Момичето наричаше любимия си „бейби“ и логично реши да си поръча нещо нетрадиционно за индийската кухня – кето сандвич със сирене. А когато чу, че предлагат само бургер със сирене, подкани „бейби“ да си тръгват. Оказа се, че и готвачът си няма понятие как се прави въпросният сандвич. И тогава Анупама раздрънка гривни (в индийските сериали това е вариантът на „да запретнеш ръкави“) и спретна впечатляващ кето сандвич, защото веднъж приготвяла такъв за детско парти.

Трудно може да се опише вкуса на чудния кето сандвич, но девойката го захапа лакомо и дори си поръча още един и шест за вкъщи. А Анупама си спечели комплимент: „Госпожо шеф, вие сте трепач“.

И тъй като от кадрите се видя, че топ готвачката просто наслага продукти в хляба и го „опакова“ със зелена салата, ще се наложи да импровизираме. Ето как:

Продукти:

1 яйце

чедър – 30 г

кокосово масло - 1 с.л. без аромат

мортадела

домат

авокадо

зелена салата

сосове по желание

Приготвяне:

От яйцето и чедъра ще направим нещо, подобно на палачинка или тортила, като рендосаме чедъра и го объркаме с яйцето. Освен ако не искаме да пробваме с готово хлебче или тортила, ще изпържим въпросната палачинка в тигана, като я разстелем с шпатула. Тиганът предварително се маже с кокосовото масло. После обръщаме тортилата, както правим и с палачинката. Слагаме продукти по желание – домат, авокадо, в случая клиентката от „Свободна да избира“ си поиска кето сандвич със сирене. Слагаме сос по желание и захапваме сандвича. После още един, после още шест. И сме дотук с кето режима.