0

Б естселъровата американска писателка Холи Блек се завръща на български език с първия си роман за възрастни – мрачно и безкомпромисно фентъзи, в което най-ценната стока е собствената ти сянка.

„Книга на нощта“ (издателство „Сиела“) се появява в две луксозни издания, всяко със специално допълнение за българските читатели – с твърди корици и допълнителна глава с предистория, както и с меки корици с допълнителни две приказки от Света на сенките. Чарли Хол е най-добрата сред най-добрите. Няма ключалка, която да не може да разбие, книга, която да не може да задигне.

На пръв поглед младата жена живее спокоен живот по всички правила – има стабилна работа и дори книжка за отбелязване на отработените часове, солиден човек за гадже, който плаща редовно своята част от наема, а огнестрелната рана, напомняща за близкото минало, е почти зараснала.

Но колкото и да се опитва, Чарли не може да се измъкне от опасния свят на търговията със сенки. Нещо зло се задава над света. Нова магия се надига и не само мрачниците искат да се домогнат до нея. А за целта ще им трябва помощта на най-добрия крадец. При това на всяка цена, със или без нейното съгласие...

Този път Чарли ще се окаже въвлечена в много по-смъртоносна игра от поредната каша, а застрашени ще бъдат всички, които обича. Младата жена ще трябва да се срещне с най-големите си страхове. Но понякога е необходимо повече от смелост, за да се изправиш срещу самия себе си...

Холи Блек успява да създаде със замах мащабен, сложен и предизвикателен свят, напълно надскачащ всичко познато от авторката до момента.