0

Т е са една от най-стилните екранни двойки. В навечерието на 2023-а взимаме пример от Еда Йълдъз и Серкан Болат от „Почукай на вратата ми”. Но най-вдъхновяващото нещо, ако бъдем честни, е химията помежду им. А това не подлежи на подражаване. Затова нека се съсредоточим върху облеклата и празничната украса.

Техният, а защо не и нашият избор в новогодишната нощ е класика – семпъл костюм с вратовръзка и предизвикателна яркочервена рокля, която прилепва елегантно по нея.

За да повторите точно образа на Еда, ще ви е необходима къса тясна рокля с буфан ръкави и минималистични обеци. А за облеклото на Серкан вашият партньор ще се нуждае от бяла риза, класическо черно сако, панталон, елек и сива вратовръзка. Това впрочем е традиционно за него, така че няма да има голям избор. Докато на Еда, а съответно и на вас, би подхождал тоалет в люляково лилаво с висока талия и стилен пухкав пуловер. Комбинирайте го с бижу на дълга верижка.

Друга подходяща комбинация е синя риза и карирани сиви панталони за него, бял костюм с минипола и сако за нея.

Дизайн

Серкан и Еда са дизайнери, затова знаят как да украсят и къщата си новогодишно. Но едновременно с това двамата обичат комфорта и уюта. Затова акцент в дома им биха били комбинации на бяло с червено, сребърно с бяло или гълъбово сиво, както и оригинални вариации на тема малиново, зелено или в златни цветове, но не твърде игриви.

Сложно е да се твърди, че елхата е задължителен атрибут в новогодишния декор. Понякога се случва така, че не е останало време, че стаята е твърде малка, за да намърдате в нея дърво или пък просто не ви се иска да обирате падналите иглички. Перфекционист като Серкан би се изхитрил и би заложил на декоративна елха. Символична, разбира се. Тя може да е във вид на пано за стената. Може да я декорирате с гирлянди, играчки или всякакви други елементи, които няма да ви затруднят да ги закачите на стената под формата на триъгълник.

А докато украсявате къщата и си търсите тоалети, вдъхновени от екранната двойка, нека тези, които не са чували за Еда Йълдъз (Ханде Ерчел) и Серкан Болат (Керем Бюрсин), да ги поопознаят.

Сюжет

Тя е момиче от бедно семейство и мечтае да стане ландшафтен дизайнер и да живее в Италия. Но е принудена да работи в цветарския магазин на леля си. Пари за образование няма. И в магазина няма! И тъкмо когато й се отваря възможност да получи стипендия, се намесва Серкан. Еда го обвинява, че е разрушил мечтите й, като й е отнел възможността за стипендия. Затова хваща ключовете и му надрасква колата. А той, не толкова впечатлен от буйния характер и дързостта й, колкото увлечен от мисълта как да си върне любимата, предлага на беднячката сделка – известно време да се преструва, че е с него. А в замяна той ще плати обучението й.

Този сюжет в турските сериали е като за краставицата и водата. Повтаря се толкова често и толкова еднакво, че ако изгледате един такъв филм, все едно сте гледали и всички останали.

Сериалът има два сезона и 161 епизода (с епизоди от по 45 минути). Но от първите секунди е ясно, че главните герои ще се окажат заедно. Просто в началото те ще отричат ​​чувствата си, дълго време ще се сближават и разминават, изправени пред различни трудности, докато накрая любовта им завладее всичко и всички.

Наборът от клишета в „Почукай на вратата ми” е пълен. Като се започне от неравностойните отношения между бедно момиче и богат мъж, който определено ще превърне живота й в приказка. Сблъсъкът на характерите: ексцентричната и емоционална Еда и сдържаният, свикнал да държи всичко под контрол Серкан. Сърцето му определено ще се стопи, защото Еда не е като всички останали.

Второстепенните герои също са доста предвидими. В „Почукай на вратата ми“ има много семейни тайни, предателства, интриги, внезапни бременности, любовни триъгълници, нелечими болести и дори загуба на памет. Но всичко работи. Сърцето спира в очакване на лелеяната първа целувка на Еда и Серкан. В същото време зрителят знае какво да очаква от сюжета. Но дори предвидимостта в сериала не е чак толкова дразнеща.

„Почукай на вратата ми“ е остров на безопасност и предсказуемост, на който е приятно да се върнеш, когато си тъжен, самотен, тревожен или тежък. Както и да завърши следващата поредица, тя оставя предимно хубави емоции.

Атмосфера

Сериалът олицетворява думата "лято". Живописни пейзажи на Истанбул, море, слънце, цветя и ярки цветове. Желанието за незабавно закупуване на билет за Турция. Това е особено очевидно в началото на първия сезон. Героите заминават за Анталия за няколко епизода, играят плажен волейбол, карат яхта, възхищават се на звездите.

"Почукай на вратата ми" е приятен, жизнеутвърждаващ сериал. Без жестокост, сцени на насилие, откровена еротика. Целувките между героите са почти невинни. Героите не се потапят в бездната на страданието за повече от няколко екранни минути. Всички се усмихват, ходят на работа с удоволствие, сдобряват се (толкова лесно и бързо, както и се карат). И всички пият много кафе. Вероятно понякога е наистина полезно да изпаднете от реалността за известно време и да се потопите в такава откровена приказка.