0

Л ятото няма да е същото, ако няма малко екшън и история, която да ви вледени в августовските жеги, докато се разтапяте под жарките слънчеви лъчи. А перфектният начин за намиране на баланс е зловещият пъзел „Скрити картини” от Джейсън Рекюлак (издателство „Сиела”), препоръчан лично от Краля на ужаса Стивън Кинг.

Психологическият трилър, станал носител на Goodreads Choice Awards, е едно от най-нашумелите заглавия в жанра през последните години.

Поредица страховити детски рисунки изважда наяве ужасяващи събития от миналото в страховития трилър с елементи на хорър. Този интелигентен и изобретателен роман в духа на книгите на Джош Малерман и Алис Фини излиза и на български език, за да предостави на родните читатели перфектното лятно четиво, изпълнено с богат и остър език, изненадващи разкрития и нотка оригиналност, която пренарежда правилата и го превръща в бъдеща класика в трилъровия жанр. А смущаващите „Скрити картини“ можете да разгледате сами по страниците на книгата.

Не вярвате в призраци, а? Едва на 21 години Малъри Куин вече е достигнала дъното на пропастта и стъпка по стъпка се отправя отново към повърхността. Наскоро приключила възстановяването си след дълга и болезнена борба с наркотиците, младата жена е готова да заеме мястото си в света и да навакса изгубените години.

Работата в дома на семейство Максуел ѝ предоставя точно този шанс. Малъри не може да повярва, когато получава обаждането, че цяло лято ще бъде бавачка на малкия Теди и ще живее в собствена къщичка до луксозния и просторен дом на Карълайн и

Тед Максуел. А вечерите дори ще има възможност да прави това, което обича най-много – да тича на дълги разстояния.

От първия ден заедно малкият Теди завладява сърцето на Малъри. Срамежлив и весел, Теди винаги има молив и скицник в ръка, а рисунките описват богатия му въображаем свят. Но един ден вместо нормалните за възрастта му балони, дървета и зайчета,

Теди смущава детегледачката си със зловеща картина – на мъж, който влачи тялото на жена през гората.

След това творбите на Теди стават все по-необичайни, а фигурките с клечки бързо се превръщат в реалистични пейзажи, далеч надхвърлящи възможностите на едно 5-годишно дете.

Малъри започва да изпитва налудничавото чувство, че всичко това е свързано с отдавна неразрешено убийство, случило се на територията на къщата на Максуел. Решена да спаси Теди, преди да е станало твърде късно, Малъри се заема да разшифрова всички „Скрити картини“.

Границата между реалността и лудостта е опасно тънка по страниците на този спиращ дъха трилър, в който читателите сами трябва да изберат на кого да се доверят.

Обогатен с десетки рисунки, около които се завърта пристрастяващата мистерия, „Скрити картини“ на Джейсън Рекюлак предизвиква всички любители детективи да се присъединят в подреждането на парченцата от един ужасяващ пъзел. А цялостната картина, която се разкрива страница по страница, смущава и интригува читателите със зловещите си краски.

„Прочетох „Скрити картини“ и я обожавам. Езикът е директен, изненадите наистина изненадват и книгата притежава онзи трудно постижим устрем, който не ти позволява да я оставиш. А картините са страшни” - рецензията на Стивън Кинг казва всичко.