0

Р одени на една и съща дата, Азис и Деси Слава споделят един и същи талант и обща съдба - да се превърнат в звезди. Двамата са имали винаги едно особено отношение един към друг. В един момент се карат, в друг – не могат един без друг. И все пак дружбата им продължава на приливи и отливи вече повече от 20 години. Така се раждат цели 8 тотални хитови дуета и един общ албум. 

Казваш, че ме обичаш

В култов дует и вечен хит се превръща песента им „Казваш, че ме обичаш“. Може би високата емоционалност и на двамата възпламенява пожарите във взаимоотношенията им точно като в песента. През годините двете звезди често си разменят реплики чрез медиите или в социалните мрежи, защото са толкова сърдити един на друг, че дори не си вдигат телефона. Деси Слава дори използва телевизионния ефир преди години, за да се извини на колегата си. С шега тогава тя го прикани да й вдигне телефона, защото дори му е купила парфюм за извинение. Според нея една от причините да се карат толкова често е, че с възрастта и двамата са станали още по- чувствителни. Истината е, че годините нямат нищо общо с честите скарвания на двамата. Още преди 10 години Азис обяснява в свое интервю, че той и Деси Слава се карат много често. „Понякога съм много лицемерен, но Деси е приятел мечта! Творец, който вдъхновява! Тя е най-добрата народна певица според мен! Тя загуби доверие в мен, защото много лъжи съм казал по неин адрес. Но тя много ми е помагала. Ужасно много я обичам и много от нещата съм ги научил от нея!“. „Много го обичам”, казва в интервю по адрес за Васко Деси Слава. Както отбелязват много често техни приятели – тъй като са родени на една дата, толкова си приличат, че им е трудно да се споразумеят кой е по-правият. Така години наред приятелството им минава през много емоционални и динамични етапи. 

Детство

И двамата споделят обща житейска съдба, отгледани от майките си. Деси Слава е родена в Раднево, тъй като в Гълъбово, където живее семейството й, няма родилно отделение. По това време майка й е била на 18 години. Родителите й се развеждат, когато тя е на 6 години. Отива да живее при баба си и там тръгва на училище. Когато майка й се омъжва повторно, Деси се мести да живее при нея в Хисаря. Като дете е палава и буйна. Тренира карате и дори мечтае да стане полицай. Открива, че може да пее народни песни в пети клас. На 14 години спечелва и първата си награда от конкурса "Славейче". Първият самостоятелен албум на младата изпълнителка излиза през 1998. Голямата слава за Деси идва през следващата година, когато на 2 март 2000 година се появява албумът "Ези-тура”. Така както Деси Слава, и Азис е отгледан от жени - майка си и двете си лели. Васко от малък е казвал на майка си: "Аз един ден ще стана звезда, обещавам ти. Ще стана богат. Ще ти купя кожено палто, гривни, обеци, скъпи дрехи. Ще те направя кралица". Майка му се е притеснявала, че Васко е роден в затвора.  

Майка му Гергина не е лежала в Сливенския затвор заради престъпление или нещо противозаконно. Тя е била вкарана в зандана от собствения си баща заради забранена любов. 

Той дори няма основно образование – завършва едва пети клас. До десетгодишната си възраст живее в София. На 13 години заминава за Германия, там разхождал кучетата на богаташите и получавал по 12 марки на час. Определя първия си албум „Сълза” като „пълна боза“. После идва вторият албум: „Мъжете също плачат”, с който вече го забелязват. През 1999 година се ражда Азис – певецът избира псевдонима си от името на главния герой в турски филм. Първата провокация на Азис е през февруари 2000 година, когато заснема клип на песента „Еротик” от предстоящия си втори албум. За снимките е ангажирана стриптийзьорката Ася, с която четири часа заснемат горещите сцени.  Започва и визуалната промяна на Азис. Певецът се появява на сцена с грим и токчета. 

Любов

Любовният живот на изпълнителите е също толкова динамичен. Емблематична остава сватбата на Азис за Ники Китаеца. Тя се превърна в забележително шоу, след което последва и раздяла. Но и двамата успяха да монетизират връзката си. Малко по-късно се появиха Коце Ламята и Богдан Асенов, за да тържествува накрая Велизар Димитров, чието име все още е татуирано на ръката на певеца. Любовният свят на Деси Слава също е като холивудски филм. Именно в Америка започва всичко – с американизирания българин Майк. Пламенна любов и скандали.  Деси намира утеха в няколко кратки връзки с Руслан Мъйнов и Коста Марков. Една любов дори я изпраща пред олтара. През 2005 г. във Велико Търново с пищна церемония Деси Слава се омъжва за вафления бос Галин. Разбира се, Азис е на сватбата като шаферка. Бързо след развода Деси намери достоен заместник на Галин в лицето на ММА боеца Светлозар Савов.

След него дойде време на боксьора Благой Найденов. Двамата се превърнаха в основна тема за светските хроники дори само заради факта, че той е 17 години по-млад от нея. Деси Слава дори му роди дете, за което двамата продължават да се грижат макар и разделени. 

Ексцентричност

Ексцентричния вид и трансформациите са силна черта и на двамата. Азис е като хамелеон в търсенето на най-добрата своя версия. От високи токчета, тежък  грим и пера до най-мъжествената си визия сега. Една битка обаче е обща и за двамата – тази с килограмите. Азис се подложи на няколко интервенции, за да има тялото, което сега обича. Деси Слава пък застана открито пред феновете си и обясни, че борбата, която води с килограмите, е жестока, а те са резултат не от прекалено ядене, а от хормонални нарушения. 

Във фитнеса,  

 Във фитнеса,  
Instagram

В свое интервю тя открито разказа: „Чела съм какви ли не неща за себе си като „тази свиня“. Искам да го кажа - хора, аз не плюскам, не ям много, даже съм от хората, които ядат малко, но просто имам проблеми“. Двамата с Азис дори неведнъж са споделяли кадри от тренировките им в залата. 

Хит 

Гласовете, които носят и двамата, са ангелски. Кариерите им са истински впечатляващи. Деси е печелила почти всички награди за музика у нас, както и Азис. Двамата обаче са получили и световно признание. Бой Джордж подкрепи Деси дни преди финала на „Евровизия“. Азис пък бе удостоен с внимание в класация на New York Times Magazinе, озаглавена „Топ 25 песни, които ни казват накъде отива музиката“. Неговата „Хабиби“ бе класирана на 25-о място, като пред нея са изпълнения на Дейвид Боуи, Колдплей, Джъстин Бийбър, Риана и други. 

Двамата в последния им дует Брутален

 Двамата в последния им дует Брутален
Instagram

Подари си песен

Красивата попфолк певица Деси Слава реши сама да си направи подарък за личния си празник и си подари нова акустична версия на един от най-слушаните дуети за последната година с Джордан „Като преди“. „По случай днешния си празник ви подарявам една красива акустична версия на песента „Като преди” по музика и текст на талантливия Румен Борилов! Благодаря на Деян Асенов, който също е рожденик днес - отново и за този аранжимент, за красивото изпълнение на Джордан! Иииии… най-хубавото нещо - специалното участие на моя приятел - виртуоза на понтийската лира - Matthaios Tsahouridis“, обяви самата тя в социалните мрежи на 7 март. Почитателите й я заляха с честитки и поздравления за новия проект. Блондинката не пропусна да сподели един от хитовите й дуети с другия рожденик – Азис, а именно парчето „Жадувам“.

Новата песен на Деси за РД

 Новата песен на Деси за РД
Instagram

Изненадаха Краля на фолка с торта за ЧРД 

Краля на попфолка Азис посрещна рождения си ден с любимите си почитатели по време на участие в столично заведение. Персоналът на ресторанта реши да го изненада точно в 00:00 ч. с голяма торта на три етажа, фойерверки и много танци. „Благодаря ви от сърце, за мен е чест да бъда с вас“, отвърна той. Това се случи точно по време на изпълнението му на една от най-успешните му песни „ММА“. Сервитьорите отвориха и скъпо шампанско на сцената по интересен начин. Един от тях хвана чашата с уста, а другият сипа алкохола в нея, след което я подадоха на рожденика. 

Изненадата на Азис в заведението

 Изненадата на Азис в заведението
личен архив

*Автор: Василена Маринова