0

М ного от родните звезди избраха планината пред морето през лятото. Актьорите Юлиан Вергов, Иван Радоев и Мони Монев се издигнаха над Родопите с лифт, Силвия Петкова извървя 10 км със сина си в планината, а Маги Вълчанова се озова до бърлога за мечки сред скалите.

Музей

Актьорите Юлиан Вергов, Иван Радоев и Мони Монев се събраха заедно и си отдъхнаха от представления и снимки в Родопите. Колегите и приятели се качиха на лифта над връх Снежанка в Пампорово. Освен че се разходиха из върховете, след това тримата артисти обиколиха и различни музеи, сред които бе къщата-музей на Капитан Петко войвода. Тя се намира в Широка лъка, където от 1878 г. до 1879 г. е живял там. Актрисата Силвия Петкова, която обожава да прекарва свободното си време в компанията на сина си Сава, пък си направи дълъг поход с детето. Двамата извървяха 10 километра, за да стигнат до красива гледка с езерце. Силвия не издаде кое е точното място, но показа прекрасната гледка от върха. „Като за първи опит на 7-годишен не е лошо“, възкликна самата тя. В началото на лятото актрисата издаде пред „Телеграф“, че тя и Сава обичат планините и плановете й са да обиколят възможно най-много през лятната ваканция.

Екстремно

Един от най-впечатляващите участници в последния сезон на „Игри на волята“ – Даниел Димов, покори първенеца на Турция връх Арарат. Това се случва броени месеци след като Дани се качи и на базовия лагер на Еверест. „Предстоят ми доста приключения. На 31 август заминавам за Иран, за да изкачвам най-високия вулкан в Азия – Дамаванд. После на 27 септември заминавам за Мароко, за да покоря най-високия връх в Северна Африка – Тубкал“, сподели пред „Телеграф“ викингът. „В Турция беше нещо абсолютно различно преживяване в преходите ми в България. Да си на почти 5200 м е меко казано екстремно за всеки човек. Като цяло не сме създадени да виреем на такива височини и още повече в такива условия.

Най-трудната част от самото изкачване беше атаката към върха, която продължи около 6 часа. Тръгнахме много рано сутринта, около 1:30 по тъмно, за да можем 7:30 да сме на върха. Бавното ходене е наложително, защото иначе рискувахме с височинната болест. Моментът, в който достигнах върха, беше вълшебен. Тогава човек осъзнава, че цялото това натоварване, цялата жертва, която прави всеки със себе си и трудностите, през които преминава, са си стрували. Щом достигнеш и стъпиш на 5165 м – величие, и погледнеш надолу. Тогава разбираш какво си постигнал“, спомня си Дани. Всяка събота и неделя Дани може да бъде засечен по родните планини. „С BEAST REGIME катерим в България всяка седмица. Нашата цел е всички хора, с опит и без такъв, да успеят да се докоснат до красотите на нашата родина. Да осъзнаят на колко красиво място всъщност са родени, понеже тук си имаме всичко. Идната седмица ще ходим до връх Ботев, лично за мен едно магнетично място, което макар да не сред най-високите в България, е доста трудно и невинаги допуска хората до себе си. След това ще е нещо по-леко, защото се опитваме освен върхове да ходим и на други забележителности. Мисля си за пещера Проходна, както и някоя екопътека“.

Мальовица

Моделката Александра Богданска изкачи връх Мальовица заедно с нейни приятели. Красавицата се похвали с това постижение в инстаграм профила си и отново показа, че е в топформа. Старши треньорът на Левски Станислав Генчев показа страхотно тяло. Той, заедно със своите помощници при „сините“ – Живко Миланов и Дарко Тасевски, както и с бившия футболист Георги Сърмов, също избраха да изкачат върха от 2739 м. Друга красива моделка - Маги Вълчанова, пренесе последователите си в красивите забележителности на Родопите. „Здравейте, включвам се от магическото място – Асеновата крепост. Не мога да опиша енергията, която усещам. За първи път посещавам това място. За мен Родопите е най-красивата планина, не просото защото съм родом оттук“, сподели манекенката. „Хвърлят се монети вътре, листче с желания, дори има и снимки“, издава самата тя. Докато брюнетката обикаля пещери и скали на връх Цикликова църква, се оказва, че на точно това място имало и мечета. „Имало бърлога на мечка. През цялото време ние се шегувахме помежду си, а всъщност сме били много близо до истината. След като мина походът ни, местните хора ни информираха, че имало 6 мечки и три по-малки в района. Не били агресивни, стига да не попаднеш на майката с малките. Голям адреналин“, възкликна още Маги.

Празник

Певицата Татяна, която наскоро имаше рожден ден, се отказа от традиционните шумни тържества с по 30-40 гости и отпразнува по необичаен начин личния си празник, като се качи с най-близките си приятели и роднини в гората. „С времето осъзнах, че да бъдеш все по-близо до природата е истински рай. Не мога да опиша каква магия е да празнуваш в гората, сред всички живи същества там, с Майката природа и шепа приятели. С кадъра, който публикувам, всеки може да прецени какъв човек, жена, майка и певица съм. Благодаря на Господ за всички красиви моменти, които изживях, за всички победи, с които съм удовлетворена“, издаде самата тя. Дни по-късно изпълнителката реши да посети и един от най-емблематичните ни манастири, а именно Рилския. „Едно емблематично и силно място като усещане!Усещане, което е не само да бъдеш тук, а и да останеш…Това направих и аз. Най-различната ми нощ в живота, в която освобождаваш сърцето и душата“, възкликна тя.

Искра Донова чете от горската библиотека

Актрисата Искра Донова, която наскоро стана майка на момченцето Йоан, обиколи с количката горичките из Банско. Звездата сподели пред почитателите си точните места на малките лъкатушещи пътечки, които пък водят до горската библиотека. Искра качи видеоклип, на който представи какви книги има в малката дървена къщичка, а след това се спря на една от тях и да почете, за да си отдъхне от дългата разходка.