0

И звестните личности в България решиха за завършат висше на стари години и да покажат, че никога не е късно да се образоват. Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев вече е магистър - специалност „Политика и бизнес“. Кобрата успешно защити своята диплома в УНСС, която получи от ректора проф. д-р Димитър Димитров на тържествена церемония в учебното заведение.

Време

„Чувствам се щастлив и удовлетворен от времето, в което успях да бъда част от магистърската програма по политология на УНСС. Време, което ми даде ценни знания и време, което ми даде възможност да срещна изключителни професионалисти сред преподавателите. Благодарен съм на ръководството на университета за този шанс”, сподели веднага след церемонията Пулев. Тогава той разказа още, че според него образованието трябва да бъде приоритет за всеки човек, който иска да се развива.

Двукратният претендент за световната титла в тежката категория записа магистърската специалност преди година и успя да я завърши успешно в срок и без отлагане. През 2018-а Кобрата приключи своето бакалавърско образование към Националната спортна академия „Васил Левски“.

Бившата любима на Кубрат също влезе в отбора на студентите. Попфолк певицата ще учи актьорско майсторство. Тя публикува на стори в инстаграм профила си кадри от двора на НБУ. До момента Андреа има няколко продукции зад гърба си. В "Мисия Лондон" тя се появи за малко. Видяхме я също и в сериала "Столичани в повече".
Преди време Андреа разказа, че това изкуство я влече и иска да се занимава с него. Според нея човек трябва да се учи през целия си живот.
А актьорството се предава по кръвен път, нейната фамилия не трябва да се пренебрегва. Тя е споделяла, че нейната баба е била режисьор не къде да е, а в Народния.

Студентка стана и Емануела. Попфолк звездата е решила да повиши образованието си и е избрала да учи екология. Красавицата обясни решението си така: „Предпочитам да уча, отколкото да си губя времето по кафета“. Емануела и преди е разказвала, че желанието на родителите й било тя да следва медицина, а не да се занимава с музика. Звездата признава, че не е лесно, но пък й е интересно: „ Уча много неща - опазване на околната среда, органична и неорганична химия”.

Група

Бившият рапър Ванко 1 също се бори за диплома. Той избра да учи управление на човешките ресурси. "Вече съм студент", написа той в социалните мрежи. Певецът дори сподели снимка на студентската си книжка.

Ковид кризата вкара в университета Деси Слава. "Напоследък започвам да се чудя какво друго бих могла да работя", разказва Деси след поредното затваряне. Тя учи икономика на туризма във Висшето училище по агробизнес в Пловдив. Определя избора си като осъзнат и целенасочен.

На 51 г. Нелина стана студентка в Благоевград. Певицата е първокурсничка в ЮЗУ „Неофит Рилски”. „Имам прелестни хора до себе си. Това ме прави същински щастлива. Миналата година чествах празник и след него си дадох малко креативна отмора, само че за тази 2022-ра съм решила и приготвям няколко нови песни. Време е за моето завръщане на попфолк сцената. Обмислям да издам и идващ фолклорен албум, който ще е седми подред в този род и първи, откогато съм самопродуцираща се изпълнителка“, разкри Нелина пред „Телеграф“.
Тя е горда и от обстоятелството, че е съумяла да сбъдне една от най-големите си фантазии, а точно да бъде студентка. „Към дадения миг най-щастлива ме прави това, че следвам в ЮЗУ „Неофит Рилски“ в Благоевград и най-сетне реализирам една моя съкровена фантазия. От години желаех, само че не намирах време да запиша висше обучение, посредством което да добия още повече необятни познания в сферата на обичаното ми изкуство – музиката. Причината да съм студентка е, че знам, че мога още доста и се доверих на изключителни преподаватели. Щастлива съм, че съм в курса на доцент доктор Бинка Добрева“, сподели изпълнителката на безконечния шлагер „Бял мерцедес“. Нелина е и част от вокална група „Песнопойци“, която е формирана от студенти от първи и втори курс на ЮЗУ – Благоевград, компетентност „Педагогика на музикалното изкуство“ и „Изпълнителско изкуство (народни принадлежности или национално пеене)“, катедра „Музика“, с началник доцент доктор Бинка Добрева. Тя участваше и в последния концерт на групата, състоял се на 31 януари, откакто през ноември месец предходната година беше гост-изпълнител на концерт в Правно-историческия факултет в ЮЗУ.

Актрисата Вили Марковска избра да учи психология. Тя се върна към учебниците през 2020 г. Звездата от сериала "Столичани в повече", която през последните години се отдалечи от актьорската игра и се отдаде на йога, споделя, че е щастлива от избора, който е направила. Марковска също подкрепя тезата, че никога не е късно за образование, че никога не е късно за учене, а мечтите й винаги са били свързани с личностното израстване, полагането на усилия и състезание със самата себе си.

Кали с най-много дипломи във фолка

Кали е сред малкото в бранша, които могат да се похвалят с повече от една диплома. Тя има висше по философия и магистратура по трудова психология. През декември миналата година пък Кали се похвали, че вече е експерт по форекс – търговия с валути в интернет. Тя има сертификат и вече е започнала да практикува уменията си. В бранша се коментира, че новият приятел на Кали – пловдивчанинът Анастас, я е вдъхновил да се впусне в това начинание. Самата тя загатна за това, когато се похвали със сертификата си: „Благодаря на много специален за мен човек за подаръка, който ми направи, и ми даде възможност да опозная един нов свят, пълен с възможности и предизвикателства! Освен това Кали може да се похвали, че свободно говори гръцки и английски, както и руски.

Джена се готви за държавен изпит

Попфолк певицата Джена е на прага да вземе тапия. „Студентка съм в Свободния университет “Черноризец Храбър” във Варна, специалност „Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред“. За тези, които не са наясно, изучавам криминалистика, няколко вида право и дейности, свързани с полицията”, каза пред „Телеграф“ певицата.

Джена е последна година и се подготвя за държавен изпит.

Самата тя признава, че образованието й е изисквало много четене, особено в момента, в който вече е майка на две деца и трябва да съчетава семейството си, кариерата на изпълнител с обучението.

Винаги съм се възхищавала на хора, изучаващи такива специалности, и имах желание да се потопя в друг свят, друга компетентност и нов кръг от съвсем различни приятели, така обяснява певицата причината да избере именно тази специалност.