0

С ъчетанието от стихии, зодии и планети, особено с водещата роля на Плутон и Венера, превръщат Григор Димитров в чаровник, който е в състояние да омае милиони, а в интимен план го прави сваляч от класа.

При него доминантни са Рак, Телец, Близнаци Плутон, Венера, Меркурий, вода, земя, кардиналните свойства на зодиите. Според китайския хороскоп е Метална коза, а нумерологичното му число е 5. Това е от страна на небесните сили, а от земните това, което прави на тенис корта, е от най-красивите и забележителни неща в този спорт.

Григор Димитров е роден на 16 май 1991 г., четвъртък, в Хасково. Зодията му е Телец и е подвластна на земната стихия. Въпреки това в наталната карта на звездата на тениса преобладават водните елементи. Техният превес е с 34,5%, а въздухът има едва 20%. Западните астролози твърдят, че под егидата на елемента земя са 26,8% и под знака на огъня преминават 18,7%. Тази конфигурация прави основната движеща сила при Гришо да бъде на емоциите и сърцето. Това е живот, управляван в голяма степен от чувствата. И точно заради тях тенисистът става понякога уязвим. Но те могат и да бъдат негово оръжие, особено в интимен план.

Високият процент на земна сила в наталната карта прави Григор ефективен в живота и на терена (победил е всички велики в тениса, с които е играл), дарява го с усет към изкарването на пари. Той е от типа хора, които съдят за дървото по плодовете му. „Идеите се променят, думите изчезват, но действията и последствията от тях са видими и остават. Изразява чувствителността си, дори ако това означава да разкрие своята уязвимост. Емоциите, енергията и комуникацията не трябва да се пренебрегват; конкретното действие е безсмислено, ако не е оправдано от сърцето, интелекта или ентусиазма“ – тайнствено заключават астролозите.

12

Дванадесетте зодиакални знака са подчинени на елементите огън (Овен, Лъв, Стрелец), земя (Телец, Дева, Козирог), въздух (Близнаци, Везни, Водолей) и вода (Рак, Скорпион, Риби). Делят се и на зодиакални качества - кардинални (Овен, Рак, Везни, Козирог), неподвижни (Телец, Лъв, Скорпион, Водолей), подвижни (Близнаци, Дева, Стрелец, Риби).

В наталната карта на Гришо преобладават кардиналните зодиакални знаци с 48,5%, следвани от неподвижните с 37,9% и подвижните с 13,6%.

Разпределение на 4-те елемента в наталната му карта.

 Разпределение на 4-те елемента в наталната му карта.

Тази конфигурация предразполага към действие и по-точно към импулс и начинание. Димитров е много запален да реализира плановете, които има предвид, да задвижва нещата и да ги създава. Този важен аспект му вдъхва ентусиазъм и адреналин, без които може бързо да се умори. Кардиналният превес го прави индивидуалист, понякога дори прекалено изразен. Но той му дава и характерна настоятелност. Когато започне нещо, умее да остави другите да го укрепват и подобряват конструкциите, които е изградил с плам.

Планети

Трите най-доминиращи планети в наталната карта на Григор Димитров са Плутон (16,4%), Венера (12,7%) и Меркурий (11,5%). Астролозите твърдят, че с Плутон като доминираща планета в наталната карта Григор се превръща в магнетичен и могъщ хищник. А знакът на Скорпион, управляван от тази планета, упражнява натиск върху другите, за да ги тества. Такъв човек винаги е готов да се развива, но и да рискува унищожение (най-вече на чувствата и връзките) – дори своето. Обича да живее по-интензивно, докато налага тайната си власт върху нещата и хората, които среща. Плутон и Скорпион даряват Гришо с невероятен чар. Той има силно изразена сексуална харизма и това обяснява защо е любимец на жените, като много от тях са готови да направят чудеса, само и само да „припаднат“ поне веднъж в ръцете му. В същото време Григор е симпатичен и на мъжете, като за това основна роля има тайнственият Плутон. Тази планета го прави предпочитан събеседник, който извън терена е популярен и цел на мнозина да му бъдат приятели. Макар че за последното могат да претендират по-малко хора от пръстите на едната ръка – има мнозина добри познати, но истинските приятели са максимум двама-трима.

Понякога Димитров може да изглежда на околните като зъл, жесток и твърде авторитарен тип, но всъщност той следва само инстинкта си. Не търси господство, но жизнената му енергия е твърде мощна и неволно му се подчиняват и на терена, и в живота. Това го прави понякога погрешно разбран, но едно от основните качества, с които Плутон го дарява, е да премине успешно през всяко житейско изпитание с все по-нарастваща сила.

Венера, като водеща планета в наталната карта на Григор Димитров, го дарява с още повече чар и съблазън. Тя му помага да си угажда, прави го конте. Неговите външен вид, чар и определено изразена съблазън са вездесъщи елементи в поведението. Подходът към нещата от живота е свързан със сърцето и за него няма осъществена истинска комуникация, ако събеседниците му не излъчват топлина. Венера го дарява със силна артистична страна. Превръща го в хедонист, който не пренебрегва удоволствието и заради него е готов да стигне твърде далеч. Естет, има изразено усещане за красота, а също и чувственост. Но понякога това идва в ущърб на ефективността, издръжливостта, логиката и необвързаността.

Меркурий награждава Григор с разнородни качества. Дарява го с бързина, любопитство, склонност да общува с всеки. Придава му интелектуалност. Внася разум в понякога стихийните му действия. Меркурий му носи цял набор от предимства, но понякога му дава и слабости. Съчетанието между чувствителност, емоции и импулси на сърцето дава предимство на мисленето, което може да накара хората да повярват, че е по-игрив от реалното и по-остроумен, а в същото време му придава сянка на безсърдечност, на човек, който жонглира с думи и числа, като същевременно пренебрегва човешките аспекти на отношенията. Това в повечето случаи не е вярно, но на външен вид така изглежда. Тази меркурианска сила обаче е и неговият коз. Неговата слабост се крие в известна нервност и от това може да пропусне целта. Управлението на Меркурий може да бъде понякога пагубно за други видове астрални енергии като инстинкт, спонтанност, сърдечност, чувствителност и т.н.

5

Нумерологичното число на Григор Димитров е 5. Това му дава адаптивност и умножаване на ресурсите. Има добри способности за учене. Умее да се справя добре с промените, настъпващи в живота му. Петицата показва съдба, склонна към обрати и към катаклизми в лично естество. За такива хора нумеролозите отбелязват: „Ако съдбата му е тази на авантюрист, чийто път е изпълнен с препятствия, това може да го превърне понякога в изключително нестабилен човек поради липса на нюанси. Но натрупва опит с всеки важен период. В същото време уменията за адаптация му позволяват да премине през всички последователни етапи от живота си, без никога да бъде дестабилизиран сериозно от новите ситуации и изпречилите се предизвикателства“. Умее да се изправя и да продължава напред.

Китайски

Според китайския зодиак Гришо е роден под знака на Козата (Овцата), с елемент метал. Тук отново се появяват мирна природа и усещане за хармония в личен аспект, усет към красотата и естетизма. Проявява силен ентусиазъм и се стреми да придаде на живота си игриво, изискано и уютно измерение. Но безгрижието се открива сред неговите недостатъци и практическите ограничения не го интересуват. Може да има комфортен живот, но трябва да изберете да се обгради с хора, които са надарени с чувство за реалност, което при него понякога липсва – твърдят астролозите. Като правило мрази досадната работа, повтарящите се задачи и ежедневните задължения. Реагира на монотонността с чар и фантазия. Няма съмнение, че малко хора могат да устоят на неоспоримата му харизма. Успява да бъде изслушан и разбран. Склонен е понякога към мързел. Предпочита да заобикаля проблемите, вместо да се изправя пред тях смело и решително. Неговата природа е индивидуалистична и решителна и рядко се отдръпва от пречките. Единственият съвет, който може да му бъде даден, е да проявява понякога в личните отношения повече гъвкавост и дипломатичност. Капаните в живота по-скоро го стимулират, отколкото да го отказват от битката и пътя напред. От друга страна, неговата решителност буди възхищение у околните. Следва идеите си, отхвърляйки външните мнения и гледни точки и довежда начинанията си до успешен край, дори ако това означава, че се справя сам.

Зодии

Макари роден под знака на Телец, основният зодиакален знак в хороскопа на Гришо е Рак – от всичките 12 той заема 23,8% от присъствието в наталната му карта. Телец взима 14,5%, а Близнаци – 13,6%. Така тенис звездата има характеристики на трите знака.

Ракът като една от водещите зодии при Димитров го дарява с въображение и изключително проницателна чувствителност. При ново запознанство винаги е подозрителен на пръв поглед, а дори и на втори. Но има златно сърце, което в крайна сметка надделява въпреки неговите вродени дискретност и желание за сигурност, които го карат да се прибере в своя черупка при най-малкото предупреждение. Всъщност в личен план той има чувствителността на поет. Понякога го обвиняват в склонност към носталгичност и мързелуване, но това е заради интензивния вътрешен живот, който е на пълни обороти и на неговия фон всичко отвън изглежда забавено като на каданс.

Телец като доминантен знак го прави градивен, стабилен, но и склонен към чувственост. Добър вкус, усет за красота, обноски и неизменен здрав смисъл – всички тези качества допринасят за неговия чар и съблазняваща сила. Може външно да се струва на някои, че проявява прекомерен инат, но това е част от неговата сигурност - бавно и стабилно, а не експлозивно и скоростно.

С Близнаци Григор се изявява като любопитен, подвижен, умен и гъвкав. Често замайва главите на околните. На някои може да изглежда като дилетант - малко любознателен, повърхностен и безчувствен. Но при него любопитството е хубаво качество и го превръща в желана компания за всеки.

Това са само някои от водещите характеристики в хороскопа на Григор Димитров.