0

А ктьорът Джоузеф Гат, който изигра ролята на Тен Варг в сериала „Игра на тронове“, се изправи пред наказателен съд в Лос Анджелис.

Той е обвинен в провеждане на онлайн чатове със сексуален характер с непълнолетно лице. При явяването си в съда Джоузеф беше облечен с черна риза и сиви панталони. Да го подкрепи, дойде и дългогодишната му любима - актрисата и писателка Мърси Малик, облечена в бяло-син пуловер и кремав панталон.

Отлагане

Прокурорът Майкъл Фърн каза, че се нуждае от повече информация, за да придвижи случая напред. След това председателят на Върховния съд на Лос Анджелис Енрике Монджа обяви, че изслушването е отложено за 4 декември. Ден преди това Джоузеф Гат ще навърши 52 години - роден е на 3 декември 1971 г.

През последните 18 години лондончанинът живее в САЩ. Той бе арестуван в Лос Анджелис през април 2022 г. за „контакт с непълнолетно лице за извършване на сексуално престъпление“. Домът на артиста беше претърсен от полицията от Отдела за младежко правосъдие и оперативната група за интернет престъпления срещу деца (ICAC). Джоузеф получи и второ обвинение - за незаконно притежание на бойно оръжие.

Забрани

Звездата от "Игра на тронове" не се признава за виновен и по двете обвинения. След скандала и ареста миналата година той беше освободен под гаранция от 5000 долара, като му беше забранено да прекарва време с непълнолетни без надзор, да притежава порнография и да използва социални мрежи, освен ако не е по служебни цели.

Седмица след ареста си артистът направи официално изявление, в което категорично отрече обвиненията. „Искам да се обърна към обществеността по повод абсолютно ужасяващите и напълно неверни обвинения. Потвърдих грешките и подвеждащата информация и съдействам напълно на полицията в Лос Анджелис, за да стигнем до дъното на това. Очаквам с нетърпение да изчистя доброто си име. Благодаря на всички мои приятели и поддръжници, които знаят, че това не е вярно и разбират, че поради правни причини не мога да коментирам повече“, цитира „Дейли Мейл“ думите на Гат.

Мърси Малик емоционално се застъпи за гаджето си. „С много любов към всички, които вече протегнаха ръка в подкрепа на Джо и мен. Тези, които ни познават, очевидно разбират, че обвиненията срещу него са безумни“, каза актрисата.