0

Л юбовните истории на звездите са толкова интересни, колкото и те самите. Невинаги всичко започвало като в приказките, но засега развръзката е с хепи енд.

Любопитен факт е, че тъстовете на Йордан Караджов и Георги Начев не ги харесвали в началото. Бащата на Мариана дори стрелял с пушка по фронтмена на „Сигнал“, когато разбрал за намеренията към дъщеря му. А бащата на Роси Кирилова не говорел със младото семейство три години, когато разбрал за брака им.

Зет

Бащата на Роси не й говори цели 3 години от яд, че тя се е омъжила за 17 години по-големия от нея композитор Георги Начев. Двамата се запознават през 1982 г., когато Роси е 19-годишна. С общи усилия тя се превръща в суперзвезда редом с братя Аргирови и робинята Изаура през 80-те. След 4 години връзка Роси и Жоро, който е неин импресарио и автор на повечето от песните й, решават да се оженят. Заради славата на изпълнителката "Боса по асфалта" сватба в София е невъзможна. Двойката подписва при изключителна секретност в Пловдив. Кумуват Тома Спространов и английската му съпруга Джуди. Певицата знае каква ще е реакцията на баща й, затова му праща писмо, за да го уведоми, че е сключила брак с любимия си мъж. Когато родителят й научава, не й говори цели 3 години. След това баща й приема зетя си и дори се сближава много с него . Двойката отдавна се разбират само с поглед. Певецът от групата „Сигнал“ Йордан Караджов открива любимата си Мариана преди 50 години, още когато са деца. Той е на 18, а тя е само на 15 години. В началото бащата на Мариана не приема отношенията й с Данчо и дори стреля с пушка по него. С времето бъдещият зет показва, че е човек на честта и може да му се има доверие и така успява да получи одобрение от тъста си. Като всяка друга връзка и в тяхната има редица малки изпитания, но накрая любовта им надделява. След 6-годишна връзка двамата се женят през 1976 г. Жената на сърцето му се превръща и в негова муза. На съпругата си той има посветени няколко песни, между които „Сам дори в съня“ записана със „Златни струни“, и „Луда нощ“. Според него няма нищо тайнствено в добрите отношения в едно семейство: „Няма тайна на дългото съжителство и разбирателство. Може би е съдба или правилният ден, време, час, в който сме се видели преди 52 години. Така че тайна няма“. От брака си с Мариана Йордан Караджов има две деца - Даниел и Лора. Дъщеря му е майка на две прекрасни дечица, а синът му има момче - Даниел.

Аптека

Крум Савов и Мая празнуват на 14 февруари Свети Валентин, а не Трифон Зарезан. Не само защото и двамата не са по пиенето, но и защото на тази дата се сгодяват. Журналистът й предложил на живо по време на ефир в сутрешен блок. Мая, която беше участник във вечерното шоу по NOVA “Черешката на тортата” преди седмици, разказа за любовната им история. Съдбовната им среща станала на „Плиска“ в една аптека. Крум чакал приятел, имал интервал от 20 минути и отишъл да си купи лекарство за травма. Любимата му по това време била медицински представител – фармацевт във въпросната аптека, но тогава изобщо не се впечатлила от него. Докато спортният журналист винаги е твърдял, че се влюбил в жена си от пръв поглед. Когато приключила работа и си тръгнала от аптеката, той започнал да я следи и така няколко километра, докато накрая събрал кураж и я спрял с предложението да излязат заедно и дори обявил, че ще се ожени за нея. Известно време фармацевтката запазвала дистанция, но накрая думите му се сбъднали. На шестия месец се сгодили, а след още три месеца се оженили. По онова време Крум е шеф на спорта в NOVA. Той подал ръка на блондинката, която първоначално се чувствала несигурна и притеснена в телевизионното студио. Водещият обаче успял да я убеди, че е родена за екрана и че в никакъв случай не бива да се отказва. Днес двамата са голямо семейство. Имат близнаци – момиче Катрин и момче Крум. Известният журналист е с 16 години по-голям от половинката си, а когато се срещат за първи път, бил на 44 години.

Спорт

Победителят от „Игри на волята“ Алекса Ерски и неговата годеница Елица Янкова се запознават на Белмекен, докато борецът е на подготовка. „Запознахме се на един мой лагер в Белмекен. Аз бях с националния отбор там, а тя беше с нейни приятелки. Беше дошла да се види с бившия й отбор и с нейните треньори и е искала да го съчетае като почивка за един-два дни. И тогава ние се видяхме, случи се това, което трябваше да се случи, и Елица реши да остане до края на моя лагер. Бяхме цяла седмица заедно“, разказва самият той. На Коледа шампионът по борба предложи брак на любимата си, а сега планират сватбата си, която ще се състои през лятото тази година. Сърбинът мечтае за голямо семейство и топлина в него. Двойката наскоро се преместиха да живеят в София и си наеха самостоятелна квартира. А сега тече трескава подготовка за венчавката им. Двамата вече са готови с поканите за гостите си. Дизайнът е вид писмо с червен печат, на който са гравирани инициалите на бъдещите младоженци. Елица сподели, че се захваща и с избора за рокля, но няма да издаде на годеника си за избора, който ще направи. Единственият човек, на когото ще се довери тя, ще бъде нейна близка приятелка.

Футболната звезда Наско Сираков и една от легендите ни в художествената гимнастика Илиана Раева честват 40 години юбилей заедно. Футболистът е този, който инициира срещата между двамата. Преследва я три месеца, докато успее да й каже, че един футболист иска да се запознае с нея. На първата им среща той я взема от дома й с кола и я води на ресторант. След 3 дни следва втора среща. Сираков споделя, че веднага се е влюбил в нея и е усетил, че това е неговата половинка. На 11 декември 1983-а се вричат един на друг пред близо 300 свои гости. Днес вече се радват на три внучки от двете си дъщери. През 2016 година спортната двойка станаха баба и дядо. Тогава по-малката им дъщеря Виолета роди момиченце, което кръстиха Илиана. През септември 2019-а Виолета се омъжи за футболиста на Левски Георги Коруджиев.

Музика

Любовта на Екатерина Михайлова и Здравко Желязков от дует "Ритон" продължава вече над 40 години. Музикалното семейство е едно от най-стабилните в българския шоубизнес. И за двамата е първи и единствен брак. Тяхната история започва през 1975 г. в Музикалната академия, където двамата учат за солисти. Здравко бил заслепен от Катя, но на нея й трябвало време да изпита чувствата му. В началото излизали с обща компания, но постепенно дружбата им прераснала в любов. Преди да се дипломират, свирят заедно в група, но им написват дуетна песен и това предопределя техния музикален път. В началото се изявяват като "Студио 2", а с името "Ритон" за първи път гастролират на Златни пясъци. А малко след това вдигат сватба и така до днес продължава силната им любов един към друг. Двамата имат една песен, която свързват с любовта си един към друг: „Песента „Елате ни на гости“ е писана конкретно за нас, Венци Мартинов написа текста 1986-67 г. благодарение на това, че пътуваше с нас на турнета и по този начин видя личните ни взаимоотношения“, споделят двамата пред „Телеграф“.

Камелия и Цветин – пример в попфолка

Попфолк певицата Камелия и любимият й Цветин отпразнуваха 25 години заедно на 31 декември.

Тогава звездната двойка се целунали за първи път. Двамата нямат сключен брак въпреки дългогодишната си връзка. „Искахме сватба през 2020 г., но с ковид мерките не успях нито да си направя юбилей, нито да вдигнем сватба. Всичко беше затворено. Така че следваме събитията, когато ни дойде усещането отново за това нещо, тогава. След като ни е спряла природата тогава, значи не е трябвало да се случи. Явно ще бъде друга година, но по принцип си мечтая да се видя като булка. Мисля, че ще бъда красива булка“, споделя самата певица. Блондинката е по-голяма от него, но е категорична, че той е водещият персонаж. Камелия споделя, че той я е променил към по-добро: „Научи ме да не прибързвам, да бъда обективна. Научи ме на любопитство и любознателност, защото тези неща някак си бях приспала в себе си от детството си и впоследствие ги позагубих, той някак ги събуди отново в мен. Направи ме по-будна, по-търпелива, понеже все бях нетърпелива. Научи ме, че любовта не е толкова да получаваш, колкото да даваш“. Изпълнителката казва, че се познават толкова добре един друг, че нищо не може да ги изненада.

Вече 13 години фолкпевицата Галена е лудо влюбена в мъжа си Галин. Връзката им започва като забранена любовна история, тъй като той е женен по онова време за колежката й ДесиСлава. "В любовта не трябва да има гордост, трябва да отстъпваш, да подкрепяш човека до себе си. И аз, и Галин сме амбициозни хора, гоним най-доброто, той в неговата сфера, аз в моята. Мечтите ни се припокриват и за децата. Вече сме големи за смели мечти, вече имам това, което преди беше мечта, сега мечтата е то да продължи", казва Галена. Те имат двама синове и са много сплотено семейство.