0

А матьор генетик беше осъден на 10 години затвор, защото искал да отгледа гигантска овца убиец. 80-годишен зъл гений е закопчан направо в нелегалната лаборатория, според Евгений Арсюхин от kp.ru.

Баскервилският овен измести от сцената Баскервилското куче. Самоукият генетик Артър Шубарт от САЩ почти успя да създаде чудовищното същество със светещи очи и гигантски рога, но полицията го хвана в неговата лаборатория, докато манипулираше спермата на рядък вид овце, за да създаде страховития хибрид. Искаше да го използва като ловно куче. И почти успя.

80-годишният генетик се беше увлякъл по идеята си преди 10 години и създаде компанията Sun River Enterprises, както и експерименталното ранчо в пустинята, и според тях снабдяваше фермерите с по-продуктивен добитък, но това всичко беше само прикритие. Далеч от любопитните очи, старецът провеждаше забранени експерименти и упорито преследваше своята цел.

Киргизстан

Ключовият елемент, философският камък на този „алхимик“ бяха живите индивиди от овена Марко Поло, много голям вид, който живее в Памир. Теглото на мъжкия достига 150 кг, а рогата са дълги метър и половина. Тези редки животни не могат да бъдат уловени и транспортирани. Но старецът беше създал нещо като международен синдикат и няколко броя от този вид овца му бяха доставени от Киргизстан. На митницата те успяха да ги замаскират като „просто овце“.

Тъй като собствената му научна база не беше достатъчна, той намери генетична лаборатория, която беше готова да работи за много пари, и той им изпрати биоматериал от овена Марко Поло, за да направят генетично модифицирани клетки. След като получи колета, самоукият учен без колебание въведе ембрионалните клетки в женските овце и получи нещо доста заплашително. Той нарече своя Франкенщайн Планинския крал.

Ненаситни

Работата беше в разгара си, когато силите за сигурност разбраха за всичко и дойдоха направо в ранчото. Факт е, че ако експериментът беше успешен, природата щеше да свърши. Мощните, безстрашни и ненаситни животни рано или късно щяха да избягат от стопаните си и да причинят армагедон. Те щяха да изпасат цялата трева, да унищожат живите същества и да нападнат хората.

Суперпрасета правят тайни тунели в снега в Канада

В Канада бяха създадени суперпрасетата, които са хибрид на домашното и дивото прасе, за да дават повече месо и да понасят по-лесно студа. Но когато правителството спря да дава субсидии за свинско месо, бизнесът стана нерентабилен и те просто пуснаха прасетата на свобода.

Суперпрасетата тежат около 300 кг, по-агресивни са от дивите свине и са невероятно умни. Те изграждат много километри тунели под снега, за да се придвижват тайно. Срещите с тях трябва да се „избягват на всяка цена“, както се казва в инструкциите за туристите, които обичат да се разхождат из канадската провинция. Тези суперпрасета изяждат всичко и всички се страхуват от тях, а скоростта, с която унищожават дивата природа в Канада, в някои места е просто впечатляваща.

*Превод: Павел Павлов