0

С наближаващите абитуриентски балове всяко момиче иска да е най- красивата, а роклята, която ще избере за важния ден, има решаваща част във визията. Родната топдизайнерка София Борисова, която е собственик на „Романтика фешън“, споделя пред „Телеграф“ какво да изберат девойките, за да са неотразими за празника си и в същото време в крак с модните тенденции. 

„Всяка бъдеща абитуриентка иска да бъде принцесата на бала, да бъде различна и нейната рокля да е най-красивата. Затова ние правим за всяка абитуриентка единствен и неповторим модел с нейните желания и най-вече с нашата помощ и дизайн“, разкрива Борисова и допълва: „Като тенденция и желание на абитуриентките се налага дългата рокля в своите различни силуети, пищна, с множество метри и пластове тюл и дантела, класически изчистени модели, комбинирани с ефектни акценти от пера и кристали, женствени презрамки и яки около раменете. 

Правата леко прозрачна дантелена рокля е на почит, комбинирана с много изрязан гръб и дълбока цепка. Парти късите рокли в стил "Барби" пък са предпочитани от слабите и ниски момичета,тъй като моделът издължава фигурата и позволява да си обуят кецовете“, съветва още талантливата ни дизайнерка. 

Когато говорим за нюанси, изчистените в класически стил модели трябва да са в по-ярки цветове, защото тук залагате на изключително качествена материя и съвършена кройка. „В червено, тъмнозелено, наситено лилаво или малиново  няма как да не бъдете забелязана. Повечето от моделите ни са направени с дизайн  от няколко части, за да може момичетата да използват своята рокля за различни поводи.  Цветовата палитра е разнообразна и тази година.  Каменисто синьо,  blue stone, blue gray, океанското синьо, нюансите на бежово, папая, бледорезеда и наситена розова лила - very pery.Червеният pomegranate цвят е за момичетата, които искат да бъдат център на вниманието. Масленозеленият цвят с бляскав ефект е за блондинките“, заявява София Борисова и допълва: „Деликатните декорации от естествени пера, множество кристали, бляскави бродерии и аксесоари са акцент на нашата колекция  Glam  Goddess. Колекция, в която всяка абитуриентка ще намери своя перфектен модел и ще я превърнем в богиня на красотата. Не прекалявайте с прекалената пищност и естравагантност, не прекалявайте с блясъка, перата и голотата. Бъдете себе си и подчертайте своята младост и  естествена красота. 
Облечете се с вкус и стил според възможностите си, а всичко останало оставете на нас! А роклята - тя сама ще разкаже за вас“. 

Кройки и трикове правят съвършена фигура

Макар да нямаме съвършената фигура, винаги можем да я направим такава, ако изберем подходящата рокля. Ето защо София Борисова е категорична, че има трикове, които винаги помагат в избора на тоалет. „Най-важно при избора на балната рокля е правилният силует, каква линия рокля е най-подходяща за фигурата на дамата. След това избираме цвят, дантели, бродерии, материи и аксесоари. 

Много кройки и трикове да направиш съвършена фигурата прилагаме ние, дизайнерите“, с усмивка разкрива талантливата брюнетка. За нея и екипа й най-важното е всяко момиче да се чувства като принцеса на бала си, без всякакви притеснения и да е най-красива в собствените си очи.