0

- Здравейте, Матего. Разкажете историята на Before You Go. Какво ви провокира да напишете песен, посветена на кратките паузи за почивка, които си даваме във връзките?

- Защото е нужно. Често хората не знаем как да реагираме, когато нещо във връзката не върви добре и когато хората се разделят за малко, за да преосмислят какво се е случило. Не трябва да подхождат към ситуацията като към нещо неспасяемо, а точно обратното - нещо, върху което трябва да се работи. Тази песен е надеждата, която исках да покажа на хората. Съществуват моменти на преосмисляне, за да може всичко да си дойде на мястото.

- С кого работихте по парчето? Как се работи с едни от най-утвърдените продуценти у нас? Как стигнахте до тях? С какво ги спечелихте?

- Това е първото ми самостоятелно подобно парче. По него работих с продуцентите Fabrizio Parisi и The Editor и лейбъла Moon Invasion Music. Работата ми с тях започна преди около две години и вече имахме реализирано парче - Like Champagne. Знаехме, че формулата работи. Комуникацията ни протича леко и определено те са едни от хората, с които наистина съм горд, че работя. Обичат музиката точно колкото и аз и затова гледаме в една посока. Приготвяме ви още доста интересни изненади от Moon Invasion Music.

- Клипът към Before You Go е първото музикално видео, създадено изцяло от любителски кадри в TikTok. Как ви хрумна тази идея и какво очаквахте, когато зададохте предизвикателството? А какво получихте? Имаше ли забавни видеа или отличителни, които обаче по някаква причина не влязоха във финалната селекция?

- Не е възможно всеки да бъде избран и това беше оповестено още в началото, тъй кaто имаше и разочаровани хора, които смятаха, че техните видеа трябва да бъдат във финалната селекция. Режисьорът, с когото работих, имаше изградена визия за видеото, която не всяко от изпратените видеа покриваше, като съответно видеата, които бяха избрани, пасваха на критериите, които видеото изискваше. За всички останали, които искат да участват в следващия такъв проект, мога да кажа - да следят основната ми социална мрежа в TikTok - Mattegozone, където ще обявявам какво предстои да се заснема и какви материали ще са нужни за участие.

- Колко важни са днес социалните мрежи за музикантите и артистите като цяло? Какво ви дават и какво ви отнемат?

- Без социални мрежи изпълнителят рискува да изгуби ценна публика, която намира информацията си само и единствено оттам. Всеки прогресивен изпълнител, които иска да бъде забелязан, трябва да инвестира от времето си или в екип, който да държи онлайн присъствието му актуално. Лошата част на социалните мрежи е това, че човек може лесно да се пристрасти към телефона си под формата на консуматор и той да се превърне в целия му свят. Но ако времето, което се прекарва там, е използвано за създаване, аз го оправдавам.

- Върху какво ново работите?

- Работя над парче на български. Съвсем скоро ще разберете за какво става въпрос.

- Как преминава един ваш ден?

- Работя много, приблизително 12-13 часа на ден. Занимавам се с изготвяне на докторската си степен по „Икономика и дигитална интеграция“, която  очаквам да приключа този септември, което също отнема време и енергия. Спортувам активно и успявам да изляза поне 2 пъти в седмицата, защото и социалният живот е важен. Не съм от хората, които се оплакват, че са заети. На мен ми харесва, когато си легна вечер и знам, че съм свършил дори повече от това, което е трябвало за деня. Това е знакът на успеха - да надминаваш очакванията си ежедневно.

- Какво е любовта за вас?

- Нещо, което трябва да се държи живо. Ако я приемате като даденост, ще си отиде. Третирайте я като недописан учебник за това какъв човек сте вие самият, защото човекът до нас ни помага да растем и да се променяме дори и несъзнателно.

- Откъде черпите вдъхновение?

- Публиката ми в TikTok, щастието, когато се засека с мой фен на живо и видя колко много неща иска да ми каже и да ми разкаже. Това ме кара да се усмихвам и пали, защото знам, че по някакъв начин съм достигнал до неговото сърце.

- Ако попаднете на самотен остров, какво бихте взели със себе си?

- Някакъв вид пречиствател за вода, за да оцелея повече от 2 дни, като за начало (смее се). След това нож и хамак.

- Кое е най-забавното нещо, което сте чували за себе си?

- Най-забавното нещо, което съм чувал за себе си, е, че винаги знам какво правя и че съм изключително организиран. Аз съм зодия Близнаци и при мен винаги вървят паралелно по няколко идеи. Преди да се спра на правилната според мен, често съм объркан и затова се допитвам до хората, които наистина ме познават и винаги ми дават най-добрия съвет - моето семейство.

- Какво е нещото, което не бихте простили никога?

- Никога не бих простил злоупотреба с доверието ми. Хората около мен знаят това, а когато се появи нов човек, той доста бързо го научава. Изключително директен човек съм и съм готов да давам втори шанс, но счупеното доверие за мен е нещо, което просто ще ни раздели пътищата, и то за добро.

- Коя беше последната книга, която прочетохте?

- Последната книга, която прочетох, е криминалният роман “Известен и Мъртъв” от Бен Елтън. Брилянтно написан, препоръчвам го.

- Какво дете бяхте и за какво мечтаехте?

- Бях креативно дете с голям характер, което сега се замислям, че е било голямо изпитание за родителите ми. Винаги творящ, винаги на сцена, винаги с идея.

- Порасналият Матего сбъдна ли мечтите от детството си?

- Мечтите ми от детството винаги са били обвързвани с огромна публика, което, ако се огледам в това, че над 370 хиляди човека се интересуват от нещата, които прав,я и са избрали да ме следват и слушат в TikTok - да, всичко се сбъдва. С работа абсолютно всичко е възможно и аз съм доказателство, въпреки че смятам, че това за мен е само началото. Наистина имам толкова неща, които планирам да реализирам, че не знам откъде да започна. Най-вероятно от първото, за което ще разберете много скоро.

- Откъде дойде любовта към музиката?

- От малък знам, че музиката е нещо специално, което докосва душата. Аз искам да достигна до нея, защото смятам, че това, да намериш себе си в мелодията и думите на друг човек, е нещо наистина уникално. Искам да създавам музика, в която хората да се припознават.

- Ако можехте да бъдете на една сцена с ваш идол, кого бихте избрали?

- Идолът, с когото бих избрал да съм на една сцена в момента, е Били Айлиш. Смятам, че има много какво да се научи от нея в момента и тя е най-скорошният еталон за това, от което светът има нужда като звучене, защото светкавичният успех не винаги е късмет, а добър мениджмънт и стратегия. Звученето ми е различно, затова смятам, че различен човек като нея би ми бил най-интересен и полезен в момента.

- Спортувате ли и как поддържате форма?

- Ходя на фитнес и ям здравословно. Позволявам си пици и шоколади веднъж максимум два пъти в седмицата. Балансът е страшно важен за това човек да изглежда добре и да се чувства така.

- Кое е първото нещо, което правите сутрин, когато се събудите?

-Мия си очите и зъбите, проверявам си имейлите, оправям си леглото, пия кафе и стартирам деня.

- А кое е последното нещо, което правите вечер, преди да си легнете?

- Прекарвам 15-ина минути в TikTok, мия си зъбите и лягам. По принцип до вечерта съм доста изморен.

- Какво си пожелавате?

- Здраве, световен успех и истински хора в обкръжението ми.