0

Г олямата българска поетеса Надежда Захариева пише нова песен за естрадната прима Силвия Кацарова. Това обяви самата певица пред „Телеграф“ на 68-ия си рожден ден на 26 април. „Младият пианист Гого Милтиядов от Бургас ми е написал много красива мелодия. Това ни е трета песен с него след „Зов за любов“ и коледната „Снежна песен“. Сега съм я дала за текст на Надето Захариева“, издаде Кацарова.

Без пари

Двете дами започват да работят активно заедно в началото на 90-те, когато Силвия започва самостоятелна кариера след края на легендарната група LZ. Музата на незабравимия Дамян Дамянов пише почти всички текстове в първия й албум „Без пари“, от които хитове стават „Обичам те“, „Молитва“, „Една гальовна дума“, както и дуета с Васил Найденов „Живееш в мен“. През 2000 г. Захариева пише стиховете и на един от първите опити за композиция на певицата - „Безсилна е смъртта“, посветена на автора на „Предупреждение“, „Когато си на дъното на пъкъла“, „Приказка“ и много други. Силвия Кацарова изживява ренесанс в кариерата си през 2008 г., когато отново се доверява на Надежда за новите си хитове „Като лятна буря“ и „Моето име е любов“.

Обич

Новата песен ще прозвучи на лятното турне на любими естрадни звезди, които ще обиколят България в горещите месеци. То е наречено по заглавието на първия албум на Силвия Кацарова и LZ “Обич и песен“. Стартира на 5 юли в летния театър Бунарджик в Пловдив и продължава на 12 юли в Плевен, 13 юли – Велико Търново, и 12 август в Бургас, все в летните театри. Организаторът Евгени Боянов е планирал поне още няколко концерта с тази програма, но към момента останалите градове не са финализирани, обяви пред „Телеграф“ самият той.

Репетиция

Репетиция за турнето Силвия Кацарова спретна на рождения си ден. „Направихме си страхотен купон в турския ресторант на моя приятелка. Около 50 души се събрахме. Празнувахме заедно с бившата депутатка Антония Първанова, която честваше своя юбилей. Пяхме и танцувахме до сутринта. Приятели ни направиха закачливи поздрави в комичен стил от Министерството на културата. Получих толкова много цветя, че няма къде да ги сложа“, разказа певицата. Тя е получила и много подаръци – все любимите й женски неща като парфюми, шалове и бижута. Дъщеря й Теди Кацарова я зарадвала със страхотен букет и любимия й парфюм. А заедно с кандидат-зетя – чеха Ян, й взели от Прага разкошна чанта. „Утре заминавам за една седмица в Турция при сестра ми, ще празнуваме заедно Байрам в Бодрум“, допълни звездата.

Праща пари на болни менте

И за този рожден ден Силвия Кацарова е решила да даде пари за благотворителност, но късно е разбрала, че е изгоряла, като е помогнала на болни менте. „Във Фейсбук видях една акция за 5-годишно дете, чието състояние се е влошило след ваксината срещу ковид. Изпратих пари, а после разбрах, че това е фалшива кампания. Напоследък забелязвам, че доста хора са започнали да спекулират със здравословното си състояние, а не знаят, че е най-страшно да лъжеш за болест, защото всичко ти се връща“, коментира певицата.