0

- Ани, последната ви песен “Вселена” получи добри отзиви от страна на меломаните. Какво ви вдъхнови?

- Аз съм от онзи тип изпълнители, които залагат на различното, непознатото. Не говоря само за текстове. Обичам да изненадвам. Понякога ми се пеят любовни неща, а понякога правя и по-луди парчета. Тази песен сама дойде при нас и като текст, и като мелодия. Не сме си я поръчали, предложиха ни я. Беше влюбване от първо слушане. След дуетната ни песен с Люси ,,Обичаме завинаги" исках да продължа по същата линия…

- Партнирате си с младия фолкпевец и бивш футболист Теодор, лесно ли се сработихте?

- Да, той е изключително талантливо момче. Много добронамерен, надъхан, амбициозен… Нямаше нито едно разминаване в представите ни за “Вселена”.

- След премиерата осъществихте пряк диалог с феновете в уебпространството, защо?

- На самата премиера бях на линия в YouTube канала на телевизия “Планета”. Исках да разбера какви са очакванията за песента, съответно и впечатленията, когато тя вече бе факт. Да отговоря на някои от най-интересните въпроси от страна на феновете и пр. Направих го за първи път, оказа се, че съм и единственият артист от нашата музикална компания, който е процедирал по този начин. Смятам да го наложа в бъдеще. Искам, когато осъществявам връзка с почитателите си и изобщо любителите на попфолка у нас, да бъде с конкретна цел – нова песен, идеи за реализация и др.

- Неотдавна половинката ви режисьорът Людмил Иларионов – Люси сподели, че продавате ресторантьорския си бизнес. Какво наложи решението да се откажете от заведението за бързо хранене?

- За съжаление отворихме заведението два дни преди да обявят пандемията. Не уцелихме момента... След това ограниченията и пораженията от тях върху малкия и среден бизнес ни натиснаха… Разбира се, има още причини. Като липсата на квалифициран и сериозен персонал, а и това, че за да бъде успешен проект от тези мащаби, се изисква цялото ти време. За мен беше сложно, за Люси също.

- Какви са загубите към този момент?

- Трудно ми е да дам точна сума, но определено загубите не са малки. Предпочитам да гледам напред. Не съжалявам, че отворихме заведението. Имахме огромно желание, реализирахме го с много любов и надежди. За съжаление не беше период за стартиране на бизнес.

- Отразиха ли се ангажиментите ви, обвързани с бара, на сценичните ви изяви? Активно участвахте в разработването му…

- Пандемията спря и едната ми работа, и другата. Връщам лентата назад и се радвам, че всичко това отмина. 

- Вие сте една от малкото изпълнителки, които няма корекции… Никога ли не сте изпитвали нужда да промените или подчертаете нещо в себе си?

- До този момент не съм искала да коригирам нещо по себе си. Винаги съм казвала, че не съм против корекциите, защото понякога се налагат… Харесвам естествените черти у хората, те им продават тежест. В днешно време красотата е като шаблон, особено за жените – едни и същи носове, еднаква форма на веждите или устните, размер бюст и пр. Това не е моят свят.

- Смятате ли, че прекалените интервенции не влияят градивно на мнението, което околните изграждат?

- Във всеки един аспект многото на брой промени не влияят добре на имиджа. Преди години дамите не харесваха това, не се възприемаше добре. След това стана хитово, а сега наблюдаваме завръщане на първите отзиви, а именно, че нищо прекалено не стои красиво. 

- Рядко коментирате решенията или личния си живот, защо?

- Отворена съм да разговарям на по-лични теми в онлайн пространството например, но изисквам да има тема. Мразя празните приказки. Не чета жълти заглавия. Не отговарям на този тип питанки – къде, кога и защо, по простата причина, че ако случайно попадна на негативен акцент или директна лъжа, касаеща мен като личност или творчеството ми – подминавам.

- Преди седмица актьорът Мариан Бачев предложи брак на половинката си Милена, с която живее от 21 г. насам… С Люси коментирали ли сте темата за брак?

- Естествено, че сме я коментирали. Вече 11-12 години станаха, откакто сме заедно, и около 9-10 години, откакто сме сгодени. Аз съм тази, която не държи на 100% да вдигам сватба. Това е най-лесното, да направим купона... Не смятам, че подписът в общината или пък самата сватбена церемония  променя или прави брака и съжителството с партньора по-истинско, сигурно или успешно... С Люси живеем прекрасно и без брак. Ключови са уважението, подкрепата и доверието. Това е рецептата за здрава връзка.

- Ако не подписът, то какво сплотява мъжа и жената днес?

- Сплотяват ги препятствия, които животът им поднася, и всичко, през което са минали като двойка. Сплотява ги любовта им един към друг, любовта към семейството, децата…

- А при вас - коя е най-добрата черта, която партньорът ви притежава и съответно – най-лошата?

- Люси няма лоши черти (смее се). А добрите са прекалено много!

- Продължавате ли да живеете в Елин Пелин?

- Често ходя в къщата на родителите си, но основно живея в София. Пътувам често, разстоянието е около 30 км. Обичам да прекарвам времето си там.

- С какво животът извън столицата е по-добър?

- Има си и положителните, и отрицателните страни. Зависи кой какво търси.

- За финал – какво ще правите през лятото?

- Планираме кратка почивка край морето. Имам нова готова песен, която трябва да запиша, и се надявам в най-скоро време да снимам клип към нея. Като цяло – слънце, плаж, нови песен и много изненади.

БЛИЦ

Обичам... музиката,семейството и да похапвам сладко.
Не харесвам... лицемерието.
Мразя да... ставам рано.
Първото нещо, което правя сутрин е... да си измия зъбите и да разходя кучето.
Отпускам се, когото... тайна е.
Не заспивам без... да си кажем лека нощ.
Вярвам, че... по-доброто предстои.
Мечтая за... любимите ми хора да са живи и здрави.
Искам за един ден да бъда... супергерой.