0

„Вестник Телеграф“ ЕООД предприема реорганизация във вестникарската група. Съдържанието на вестниците „Монитор“ и „Политика“ ще бъде пренасочено към „Телеграф“, „Мач Телеграф“ и техния уеб портал – www.telegraph.bg.

Вестник „Монитор“ излезе за последен път на 22 март 2022 година. Последният брой ще може да бъде закупен като NFT. В блокчейн мрежата на Ethereum ще бъдат пуснати за продажба 24 уникални крипто токена представляващи 24 уникални колекционерски броя на изданието.

Числото е избрано, за да символизира всяка една от 24-те години, в които вестникът живя в българското медийно пространство след появата си през 1998 г. 24-те уникални копия на последния брой ще бъдат достъпни за закупуване от ценителите на историята на българските медии в криптоплатформата OpenSea. [https://opensea.io/monitornewspaper]

Телеграф

„Вярваме, че сме избрали точния момент за тази стъпка. Тя ще ни даде възможност да инвестираме още по-мащабно във вестниците „Телеграф“ и „Мач Телеграф“. И двата вестника са с водещи и стабилни позиции на българския пазар и ние ще продължим да разширяваме тяхното влияние. Това включва и онлайн пространството, след успешната им дигитална трансформация от екипа на Нет Инфо“ – коментира Дирк Геркенс,  главен изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп и директор „Програмиране, продукция и рекламни продажби“ на Юнайтед Медия.

Какво всъщност е NFT?

Т.нар. Незаменяеми токени (Non-Fungible Tokens) трансформират дигитални творби на изкуството и всякакви дигитални обекти с колекционерска стойност в уникални проверими активи. Идеални са за видео, снимки, картини и музикални произведения. Тези блокчейн активи пък от своя страна могат да се търгуват на крипто пазара. Блокчейн е най-новият хит във финансовите технологии и не само. Той представлява децентрализиран и сигурен начин за съхраняване на дигитални записи и стойност, независим от трети лица, например централните банки. Важна подробност е, че за да си купите NFT, трябва да имате дигитален крипто портфейл. Такъв можете да си създадете по всяко време, а след това с него да закупите криптовалута и токени, която да съхраните в него. След това сте готов за покупка.