0

С екс два пъти седмично се оказва точната доза интимност човек да се чувства психически стабилен, работоспособен и щастлив. Това показва национално проучване върху сексуалното здраве и поведение, проведено в института „Кинси“, САЩ. Двойките, които покриват „креватния норматив“, са значително по-щастливи и работоспособни от тези, които се любят веднъж на две седмици или по-рядко. Не се престаравайте обаче, защото след третия път не се забелязват промени в нивата на

щастието дори и да се хвърляте в любовни ласки четири и повече пъти за седмица, коментират сексолозите.

Връзка

Парадоксално или не, стресът и сексът имат изключително тясна връзка. Това правило важи особено при мъжете, които често страдат от ниско либидо. То върви успоредно с намаляване на телесната маса, а оттам и с психологическо и физиологическо разстройство на организма. Правенето на любов от своя страна подобрява правилната циркулация на кръвта. И така интимността се оказва най-доброто хапче срещу стреса и различните състояния, които предизвиква, като депресия.

Редица изследвания показват още, че любовните ласки са полезни освен за физическото, така и за емоционалното ни здраве и успешно се борят не само със стреса и депресията, но и с болката и сърдечносъдовите заболявания.

Игри

Експеримент, проведен сред 24-ма мъже и 22 жени, доказва категорично, че любовните игри са най-доброто хапче срещу депресия. По време на изследването се проследявало кръвното налягане на участниците след полов акт. Тези от тях, които страдали от хипертония, след редовен секс давали показатели в норма. По време на акта сърдечният ритъм се покачвал до 140 удара в минута. В същото време се отделяли хормоните на щастието – ендорфини, които намалявали напрежението и създавали еуфория. За повишеното усещане на радост след секс имат вина и други хормони като допамин, пролактин и окситоцин, които тялото отделя по време на полов акт. Изследването разкрило, че при жените особено много се повишавал хормонът на щастието, което на практика елиминирало стреса като с магическа пръчка. Има обаче и друга зависимост - колкото повече секс правите, толкова повече феромони излъчвате, които от своя страна привличат срещуположния пол.

Външен вид

Интимните ласки влияят добре и на качеството на кожата, тъй като увеличават естрогена. Честите оргазми от своя страна дори удължават живота на човека от 5-8 години. В допълнение към това можем да кажем, че упражненията в леглото помагат за топенето на калории и са чудесна алтернатива на упражненията във фитнеса. Любовният фитнес подобрява мускулния тонус, прави ви по-гъвкави и подобрява целия жизнен тонус.