0

П оредно убийство разтърси Югозапада преди броени дни, след като мъж застреля съпругата си и след това се самоуби в семейното им жилище в Перник. Жертвата е 57-годишната Даниела Йорданова, а мотивът - ревност.

61-годишният Пламен и Даниела били женени от 1987 г., имат две деца - син и дъщеря. А първи за жестокото убийство разбира синът на Йорданови, който чува по телефона баща си и разбира, че майка му вече е убита. „Убих майка ти и ще се самоубия“, били последните думи на Пламен.

Именно след тези думи синът на Йорданови подава сигнал на телефон 112. Той пристига минути след униформените на улица „Палма“ №66 в Перник, където живеели родителите му от дълги години. Разбира от униформените, че и двамата са мъртви. Официалната информация от полицията е, че мъж е прострелял съпругата си и се е самоубил. Пристигналите на място служители на реда извършили оглед на местопроизшествието. Жената е убита, а мъжът се е самоубил с ловно оръжие. Труповете им са закарани в Съдебна медицина - Перник за аутопсия, а прокуратурата започна разпити на свидетели и проверка на всички версии за семейната драма.

Криминалисти стигат до версията, че убийството на Даниела и последващото самоубийство на Пламен е извършено от ревност. 61-годишният мъж подозирал съпругата си, че му изневерява. Постоянно излизала рано и се прибирала късно. Обяснявала, че има много работа. Тя била продавачка в магазин за месо на пазара в Перник, а съпругът й работел в охранителна фирма.

В злополучната за двамата съпрузи сутрин Даниела отново казала, че излиза в 8 часа, а Пламен имал рожден ден. Това го разгневило до краен предел, последвал скандал между двамата, мъжът взел законната си пушка и гръмнал жена си. Решил, че няма смисъл да живее без нея, и си теглил куршум в главата. Жената е открита в коридора - на път за работата, до която така и не достига. А Пламен - близо до нея.

„Каквото и да се е случило, сега остават само догадките. Двамата отнесоха в гроба истината. Даниела идваше често да пазарува, имаше вид на спокойна жена, не съм забелязала да има следи от побой. Не е споделяла и за домашно насилие. Грижеше се за дома, за готвене, за всичко. Мъжът й по-рядко съм го виждала “, коментира Мария, която работи в хранителен магазин в близост до къщата на Йорданови. По разкази на съседи на семейството по време на убийството в къщата е било и внучето на Даниела и Пламен. Информацията обаче не беше потвърдена от полицията.

Близки до семейството разказват, че 61-годишният охранител бил изключително спокоен, честен и добър човек. „Просто съм потресен. Можеше да се разчита на сто процента на него. Всички се чудим какво е станало, не ни се вярва. По нищо не личеше да стане тази трагедия“, обяснява и колега на Даниела, който познавал семейството. Той не вярва, че убийството е провокирано от ревност. Не е и заради липсата на финанси, тъй като и двамата съпрузи работели и получавали нормални доходи.

„Не ни се мисли просто как се стигна дотук. Особено като познаваме двамата, не можем да си представим как Пламен е решил да убие жената и себе си. Бяха за пример, а сега оставят децата им да страдат“, казват живеещи на улица „Палма“ № 66 в Перник.

По данни от прокуратурата Пламен няма предишни криминални прояви, а пушката му е законна. Даниела пък не е подавала жалби срещу съпруга си.

Ден след трагедията друг изверг нападна половинката си

Ден след трагедията арестуваха и друг съпруг, заплашил половинката си. В периода 15 юни - 26 юли 43-годишният обвиняем неколкократно се заканил с убийство спрямо жена си. Деянието е извършено в условията на домашно насилие и е възбудило у пострадалата основателен страх от осъществяването му, обявиха от прокуратурата.

Мъжът е бил привлечен в качеството на обвиняем и за противозаконно унищожаване на чужди движими вещи - четири стъклопакета на прозорци в апартамент в кв. „Красно село“ в града.. Общата им стойност възлиза на 372,72 лева. Освен тези престъпления са събрани достатъчно доказателства за това, че на 10 декември незаконно държал гладкоцевна пушка, различни видове патрони - за ловна пушка и за газсигнален пистолет. А дали е имал намерение да нарани съпругата си, още не е ясно.