0

П алтото е една от най-ключовите зимни дрехи, които определят стила и издават характера на всеки човек. Ето защо правилното му избиране е от ключово значение. За да се постигне цялостно преобразяване на имиджа и визията, всяка дама трябва да избере правилното палто.

Желателно е то да подхожда на индивидуалността и фигурата й. Но освен с кройката е желателно да се съобразим и с модните тенденции. Така че не е излишно да хвърлим един поглед на това, което ни предлагат брандовете тази зима.

Забравете за скучните черни и сиви връхни дрехи, съветват ни модните експерти. Факт е, че черното се съчетава лесно с останалите дрехи в гардероба и се поддържа по-лесно, но черните нюанси са еднообразни, не носят настроение и са далеч от последните модни тенденции. Тази зима връхната дреха трябва да е удобна, дълга и решена в цветни принтове, които да зареждат с енергия и настроение.

Палтата, решени в животински принт, изискват много добри умения за съчетаване с дрехите отдолу.

 Палтата, решени в животински принт, изискват много добри умения за съчетаване с дрехите отдолу.
iStock

Ако принтът не е удачен избор за вас, може да се спрете на едноцветно ярко палто, решено в слънчевожълто, доматеночервено или тютюн. Райетата и каретата също са удачен избор. Най-смелите могат да заложат на флората и фауната - като тропически листа в съчетание с розово фламинго, слънчогледи или животински принтове.

Шарките, пресъздаващи хищник, превзеха модните подиуми още преди няколко години, но все още са актуални.

Палтата, решени в животински принт, са връх на модата, но изискват и големи умения за съчетаване с дрехите отдолу. Желателно е да се съчетават с кафяво или черно изчистено облекло и аксесоари. Най-предпочитано тази зима е палтото в стил леопард.

Палтото тип дълъг халат е идеален вариант за дами с т.нар. А-силует.

 Палтото тип дълъг халат е идеален вариант за дами с т.нар. А-силует.
iStock

Моделът тип пашкул (овърсайз палто) създава усещането за топлота, ексцентричност и обем. Той обгръща тялото в топла прегръдка, но и прави силуета много по-овален. Ето защо едно такова палто не е подходящо за дамите с повечко килограми.

Но пък, от друга страна, крие част от недостатъците на тялото и оставя много на въображението. Най-удачно е то да се използва в студените зимни дни.

Палтото тип дълъг халат е идеален вариант за дами с т.нар. А-силует. То се връзва в талията и обикновено има само едно копче. Този модел е много удобен, подчертава фината талия, прикрива несъвършенствата в ханша за разлика от тесните палта по тялото, които постепенно излизат от мода.

Яката от естествена кожа може значително да подобри визията на всяко шарено палто с вид на домашен халат, твърдят експертите.

Милитъри стилът все още няма намерение да излиза от мога. Ето защо дамите не бива да бързат и да изхвърлят от употреба връхните дрехи, наподобяващи военни одежди.

Тази зима те продължават да са актуални, но са станали по-цветни (в каре или райе). Въпреки специфичния си дизайн могат да се съчетават перфектно със спортни обувки, ботуши, рокли, панталони и каквито аксесоари му хрумне на човек.

Тази зима на мода са палтата от вълна, мохер, туид и кашмир.