0

П овече от 25 години едноименният конкурс награждава успелите жени на България. Той откроява постиженията им както в бизнеса, така и според отношението им към модата. Лорд Евгени Минчев коментира за вас дантелени, копринени и други вълнения от това събитие.

Йотова - в черно, Русева - в синьо, Пецева - в кремаво

Вицепрезидентът на Република България Йлияна Йотова позира с повечето дами стилна и на високо ниво. Тя бе подбрала черното, в което личаха отлични шивачески умения. Вляво от нея бизнесдамата Биляна Пецева блестеше в кремаво и дантела, с покоряваща прическа и поведение. Нери Русева - почетна дама на конкурса, представи синьото като свой избор за вечерта и получи много комплименти за това. Биляна Минева бе проявила истинска смелост и излезе от строгия протокол с чудесна пъстра горна част и черна рокля под нея.

В синьо се откроиха Хътчинс и Михайлова

Мая Хътчинс даде заявка за една от най-стилните дами по време на конкурса. Бляскавата й рокля стигаше до земята, а на върха прическата събираше погледите на кавалери и съперници. До нея Камелия Терзийска цъфтеше в черно, обогатено от дантела и шифон. Деликатните бижута и чантата допълваха портрета на тази заслужила бизнесдама. Одобрителни думи и за трите дами от Кралство Хармония - наградената за финанси и застраховане Дина Михайлова, подобно на Хътчинс, бе заложила на синьото. Юлия Забунова се задържа на червеното от няколко събития насам, но винаги с умело добавяне на причудливи елементи. Плътно вляво д-р Антония Бозукова бе объркана с Мис България заради своята типична коронка, младежко излъчване и красота.

DIMI блесна до Мустафа Чаушев

Две поколения звезди си подадоха ръка по време на галацеремонията Бизнесдама на годината. Мустафа Чаушев - напълно безупречен, в цветове, подхождащи на легендарния му статус, беше мъж за пример във всяко отношение. Много талантливият изпълнител и продуцент Торино, направи смела заявка да бъде забелязан, но сякаш липсваше някакъв малък детайл. Вероятно Пашата, ако мога така с усмивка да омекотя забележката. Великолепното младо дарование DIMI блесна в червено и красива момичешка прическа. В момента тя плува в океана от вълнения по новата си песен Mr. Playboy и е номинирана за награда в Певец на годината.

Пенкова и Живкова в черно, подхожда им

Носител на Гран при в конкурса стана Васка Пенкова. Мъжкото момиче на охранителния бизнес у нас получи заслужени овации не само за наградата, но и за дрехата си. В тон с избора на г-жа Йотова Пенкова също беше в черно, макар двете очевидно да не са се наговаряли. Евгения Живкова, получила почетен приз за 30 години в бизнеса, също бе премерена и дипломатична в избора си на дреха. Като предполагам, че е ушита под неин контрол, си позволявам да й направя комплимент. Катя Роуз почти единствена бе в бяло, което не само й подхождаше, а и я открои стократно от онези, които не си позволиха модно разточителство. Всички присъстващи си казаха наздраве с бели и червени вина от Tragata и приключиха вечерята с торти от Нико.

Зелено, черно и бродерия при Станислава

От Берлин към София бе изпратено ласкаво модно послание. Сред гостите младата бизнес двойка Йоана Велева и Мартин Стаменов показаха старание и вкус, често неприложими при новото поколение. Истинска находка на светския и модния хоризонт, двамата бяха във фокуса на изключително внимание. Йоана напомни, че малката черна рокля е все още на мода, още от времето на немите филми. Стаменов даде пример на останалите господа, че папийонката има място в гардероба на един джентълмен. Наградената за собствен бизнес Станислава Миланова беше от дамите с най-обсъждана дреха, към което и аз се присъединявам положително. Съчетанието на изумруд, черно и бродерия отдавна трябваше да е извадено на светло.