0

С ледите ли модните тенденции в родния хай лайф? Ето гледната точка на критика, представена без компромиси!

Деси Слава като скица на Кандински

Това e снимка на някого, който имитира Деси Слава (например „Като две капки вода“), или е сама тя? Потънала в облачността на това кресло, което пък й е напълно таман, певицата се откроява като ранно платно на Кандински. Цветовете са като нахвърляни от папагал, докато се храни. Тук жълтичко, там лилавко, беличко... Истинска витрина в детска сладкарница, от която изглежда Деси обилно си е похапвала. Бих препоръчал прическата да се промени на някаква с кок или с високо вдигнати коси, като така се надявам да бъде постигната височината, която липсва. Обувките могат да се върнат обратно в музея на 80-те или да изчакат една декада, докато се върнат на мода.

Дрехата на Ивана е само за дивана

Този поглед трябва да бъде даден на търг в Ebay, но не това е темата днес. Темата е дрехата на Ивана и това дреха за показване ли е или за сън. На мен лично ми се приспива от толкова лъскаво и шарено, от кройката и разкрача на Ивана. Дали целта на позата е била да съблазни или да отблъсне - това също ми убягва. Гаджето вика, че това е пеньоар и жената сигурно се е снимала в хола си, докато чака техници за кабелната. Понеже режеше салата с ножа, не желаех да му опонирам. Но и аз мисля така, има нещо разгулно и частно в тази дреха, нещо смрачаващо, лениво и отпуснато. Не вярвам да се е показала така на сцената, макар да го допускам. Оранжевата основа на десена сякаш примигва с наличието на черните шарки. Все едно имам песъчинка в окото или наблюдавам роклята през стъклата на експресен влак. Черните ботуши позволяват да допусна, че Ивана наистина може би се е появила така на публично място, нищо чудно и да се е харесала сама на себе си. Коланът е прибрал каквото може, но и фотошоп би свършил същата работа. Вижте как обилно е използван, но може би трябваше да обработи също и пръстите на ръцете.

Роклята на Петя достойна за бостан

Толкова много модни престъпления само в един цвят! Черната рокля на Петя Буюклиева може да заеме челното място за причиняваща стрес не само в тази седмица. С тюлени добавки като буреносни облаци облеченото не носи онази сценична пищност, каквато певицата заслужава. Всъщност това е малката черна рокля, на която много й се е искало да порасне. Така си обяснявам воалите около бедрата и около едната ръка. Резултатът е разнопосочно струпване на материи и ципове, което спокойно може да бъде поставено насред бостан. Прическата, макар и да отличава Петя, сред множеството скучни такива, можеше да не прилича съвсем на окраската на дъждовник. Обувките категорично бих препоръчал да се изпратят на Сашка Васева или на Райна. Високите, остри токчета не съответстват на грубоватата платформа на обутото.

Белослава облечена в дюшек

Хубаво пижамено парти са си спретнали Графа и Белослава. Като един аристократ на друг казвам на Графа, че от сериозен изпълнител очаквам по-малко шарения от него. Панталонът е съсредоточил повечето познати морски мотиви дотолкова, че прилича на детско комплектче за градина. Към тиквената на цвят риза по-скоро би подхождал кремав ленен панталон, като така позата на радост и безгрижие би била далеч по-оправдана. Очилата бих преместил на по-сигурно място, да кажем - на витрината, от която са свалени. Белослава, благодарение на тези мощни райета, изглежда като сградата на „Крайслер“. Не ми допада и комбинацията на цветове. Така изглеждаха повечето дюшеци в детството ми, а Белослава, по мой спомен е момиче с изразен собствен стил. Кройката деформира фигурата на звездата, а прическата искрено я състарява.

Симона Пейчева - усещане за хижа и уют

Винаги грея, когато видя заразителното облекло на Симона Пейчева. Освен моден идол тя е източник на съзидателни идеи, които могат практично да се поемат от дамите на нейната възраст. Нежното бракосъчетание между шапката и обувките, закъснялата зимна жилетка ми създават усещане за хижа и уют а от това в сънните и донякъде студени дни имаме нужда. До нея козметичната кралица Цветелина Маймарова пулсира в мекотата на тази блуза. Цветовете са деликатни и умерени, създават усещане за бриз. Като жена с много последователи в професията си г-жа Маймарова отново дава подходящ пример за адекватно бизнес облекло, с което може да се посрещнат и гости за коктейл.