0

Д осущ като жените, все повече мъже търсят помощта на дерматолози и естетични хирурзи, за да подобрят визията им. Оказва се, че хит при силния пол са хиалуроновите филъри, които се използват за оформяне на релефа и увеличаване на обема на различни части от тялото.

Хиалуроновите филъри действат като резорбируем течен имплант. Те са разработени на основата омрежена биосъвместима хиалуронова киселина от неживотински произход. Безопасни са и са одобрени за приложение специално за тялото, обяснява дермалотогът д-р Самер Шокър от естетична клиника Amber Beauty Club. По думите му уникалният състав на филърите осигурява максимално естествени и дълготрайни обемни резултати при моделиране и оформяне. Филърите могат да се използват за увеличаване на обема и връщане на младежкия вид на тялото, както и за възстановяване на изгубения обем и контури. Разработени са така, че дерматологът да избере подходящ продукт според индивидуалните нужди на всеки пациент и спецификите на тялото.

Процедурата всъщност се явява като алтернатива на хирургичния лифтинг и поставянето на импланти. Предимството е, че тя е минимално инвазивна, което води до по-бързо възстановяване и липса на болничен престой, за разлика от хирургичните интервенции, отчита дерматологът. „Инжекционната процедура може да се прилага както за подобряване на обема и формата, така и за изравняване на повърхността. Поставянето на хиалуронови филъри в различни части на тялото обаче изисква подходяща техника от обучен и опитен инжектор“, изтъква д-р Шокър. Самата процедура отнема от 45 мин. до час. Тя е безопасна и безболезнена, а ефектът продължава до 2 години, обяснява дерматологът и допълва, че в зависимост целите и за най-добри резултати са необходими 2-3 сесии. След това се препоръчва в рамките на месец пациентите да преустановят спорта и да следват стриктно всички съвети и инструкции, за да се възстановят бързо и безпроблемно.

Мъжете най-често поставят хиалуронови филъри в гърдите, за да увеличат релефа, както и в прасците, за да ги оформят. Възможно е обаче процедурата да се приложи за корекция на гърба, на дланите и за възстановяване еластичността и хидратацията на кожата на тялото. „Филърите могат да се използват за увеличаване на обема и връщане на младежкия вид на тялото, както и за възстановяване на изгубения обем и контури. Разработени са така, че дерматологът да избере подходящ продукт според индивидуалните нужди на всеки пациент и спецификите на тялото. Възстановяват линията на седалището, успешно се прилагат за контуриране на ръце“, казва д-р Шокър. Той изтъква, че хиалуроновите филъри са любими и за дамите, защото могат да се справят с много от несъвършенствата.

Дамите например често избират именно тях, за да повдигнат дупето. „Това е абсолютно революционен продукт за оформяне на различни части на тялото“, казва д-р Шокър. Най-честите проблеми, с които жените се сблъскват с напредването на възрастта и особено след раждане, са появата на целулит и стрии, както и увисването на гърдите. При загуба на обем поради кърмене или след редукция на тегло, инжекционното моделиране с филъри може да замени операцията за увеличаване. Подходящо и за корекция на неравности след липосукция. „Тъй като с времето кожата по тялото също се променя и отпуска, появяват се неравности, хиалуроновите филъри са изключително подходящи. Те усъвършенстват кожата, постигат се максимално естествени резултати“, казва дерматологът. Д-р Шокър уточнява, че филърите успешно намаляват, а в някои случаи дори заличават следите от целулит, като запълват портокаловите трапчинки в проблемните зони.

Що се отнася до стриите, за заличаването им дерматологът комбинира две процедури – радиочестотна микроиглена терапия с Morpheus8 и инжектиране на филъри за тяло. Апаратната терапия с радиочестота стана изключително популярна в социалните мрежи след като Ким Кардашиян публикува в инстаграм профила си, че я използва за стягане на зоната на корема. Микронидлингът с радиочестотна енергия е регенеративна минимално инвазивна терапия, която повърхностно и контролирано наранява кожата без да я уврежда чрез убождания със стерилни микро игли. Процедурата стимулира биологична реакция в тялото за заздравяване на микро раните чрез освобождаване на различни растежни фактори. Процесът активира каскада от тромбоцитни растежни фактори, протеини, активиращи съединителната тъкан, растежни фактори на съединителната тъкан и на фибробластите. Едновременно с това микро иглите разрушават старите и увредени колагенови влакна и последстват създаването на нови, обяснява д-р Шокър. Засилва се производството на нов колаген и еластин, които уплътняват и трансформират текстурата на кожата. Стриите се заглаждат, а контурът и обемът се подобряват. Зоната се лифтира и стяга. Резултатите се разгръщат за няколко месеца, когато се инжектират и филърите, уточнява дерматологът.