0

- Ева, вие ще представите страната ни на най-престижния конкурс в света - „Мис Свят 2021“. Как попаднахте в популярната надпревара?

- В момента се намирам в Сан Хуан - Пуерто Рико, където съм избрана да представям България на 70-ото юбилейно издание. Финалът на конкурса ще бъде на 16 декември 2021 г. Тази година реших да изпратя свои снимки на обявен от БОК Стар Моделс конкурс за избор на Мис Свят и Мис Вселена България. Откровено казано, нямах очаквания. Когато се свързаха с мен, бях много щастлива. Видях във Фейсбук, че е обявен онлайн конкурс поради COVID-19. Ако не ме лъже паметта, изпратих свои снимки и информация за самата себе си в началото на месец септември. На 13 октомври получих обаждане, че съм избрана да представлявам страната ни. Трябваше спешно да пътувам до София. За по-малко от седмица трябваше да се подготвят видеовизитки, представителни фотосесии, да се попълват купища документи. Посолството на САЩ не работеше с граждани. За този период от време сънят не достигаше. Дните ми преминаваха в пътувания между Варна и София. Получих огромна подкрепа от Венета Кръстева, която е единственият лицензиант и представител на“ Мис Свят България“.

- Специализирали сте народно пеене и пиано – с какво ще изненадате журито и конкуренцията?

- Вече няколко седмици съм в Пуерто Рико. Започнаха фотосесиите, официалните срещи и надпреварите. В момента съм класирана на полуфинала за таланти. Изпях песен на английски език. Все още се колебая за финалната песен. Зная, че трудно се печелят симпатии на финал, когато решиш да пееш на родния си език. Мисля си, че си заслужава риска, за да покажа на света образец на прекрасния ни фолклор. Относно бъдещето - считам, че за всеки уважаващ себе си млад човек, образованието е от изключително значение. Моделството, конкурсите за красота са до време. Възможно е да поработя в бъдеще над музикални проекти, но ми се иска да имам по-добър шанс за живот в България.

Финалът е на 16 декември в Пуерто Рико

 Финалът е на 16 декември в Пуерто Рико

- Любопитна подробност е, че като студентка залагате на „Мениджмънт хотели и ресторанти“, в тази сфера ли кроите развитие?

- Туристическият бранш е добре развит. Мисля, че това е работа, която ще работя с удоволствие след дипломирането си. Никога не съм мечтала да се явявам на конкурси за красота. Нито да ставам известен манекен или модел. Бях срамежливо дете. Учех народно пеене в НУИ “Добри Христов”, но влизайки в пубертетната възраст започнах да се притеснявам от публика и жури.

- А откога датира мечтата за изява на подиума, имате ли идол в това отношение?

- Бях на 12 години. Не всички от семейството подкрепяха идеята на майка ми за моето развитие. Като цяло през този период имаше доста слухове за агенции, криещи друг тип дейности зад фасадите на модните изяви. Нямам идол на модния подиум. Възхищавам се на жените, които поддържат външния си вид. Няма грозни жени! У всяка има нещо уникално и отличаващо я от околните.

- Как поддържате фигурата си, какъв е режимът ви преди конкурса?

- Аз не спазвам диети. Тренирам киокушин карате, кикбокс, тенис на корт и при всяка възможност ходя да плувам. Когато остане време, ходя на фитнес.

- Красивата визия провокира мъжете, обвързана ли сте? Какво трябва да притежава един мъж, за да ви впечатли?

- Не съм обвързана. Нямам много време. Времето ми е разпределено между университета, ангажиментите ми като манекен и модел, стажуване... Една връзка изисква освен обич и отдаденост, време и подобаващо внимание, които аз в момента няма как да отделя. Не съм мислила какво трябва да притежава един мъж, за да ме впечатли. Вероятно, ако се задълбоча в мислене, ще установя, че само едно същество от мъжки пол е достойно за обичта ми - кучето ми Скай. Шегувам се. Не знам. Когато открия перфектния мъж, обещавам да споделя.

- Помните ли първата си целувка?

- Първата ми целувка беше в предучилищната. След което последва предложение за брак, който просъществува до края на учебната година. След това пътищата ни се разделиха.

- Ако върнем лентата назад, какво дете бяхте?

- Организирано, отговорно, малко затворено и мъничко срамежливо дете. Като цяло не съм бягала от училище, но и не се вмествам в категория “гении”. Учих в училище, насърчаващо таланта и различността, където имаше уважение към учениците. Нямам спомени за нещо негативно.

- Времето днес е под знака на COVID-19. Как ви се отразява пандемията? Самата вие сблъскахте ли се с вируса?

- Аз прекарах вируса, преди да бъде дори известен в България. Удаде ми се възможност да си почивам у дома и да уча. При мен няма много време за почивка. Все още нямаше име и хората не бяха затваряни. Ако не съществуваха ваксините, вероятно човешката популация щеше да е много по-малка. Аз съм привърженик на личната отговорност. Всеки трябва да носи отговорност за собствените си действия и бездействия. Всяка ваксина може да бъде животоспасяваща или пагубна. Вероятно трябва да има ограничения за лица, които не са ваксинирани, да влизат в социални институции, родилни отделения, да работят в кухни и на места, където има риск за живота на хора от рискови групи. Аз съм ваксинирана. Това беше едно от условията, за да пътувам за Пуерто Рико. Изборът си беше изцяло мой.

- Мнозина чакат зимата, за да се отдадат на любимото си хоби – каране на ски, шейни и пр. А вие?

- Зимата не е сред любимите ми сезони, но при всяка възможност споделям пред чужденци какви прекрасни зимни курорти имаме.

- Предстоят едни от най-светлите празници, имате ли план?

- 2020 година посрещнах във Великобритания и Турция, а 2021 в България. Смятам да прекарам празниците със семейството си тази година, защото те са най-важни!

- И за финал – какво си пожелавате?

- Пожелавам си здраве и късмет. На читателите пожелавам също здраве, обич и по-добър стандарт на живот в България. Пътувала съм много и мога да ви уверя, че на родна земя е най- добре.

БЛИЦ

Мечтая за... музикална кариера. Най- често ме разсмиват... забавни истории. Не излизам без... дрехи и обувки. Под леглото имам... мокет. Сърдя се когато... хората не спазват дадена дума. Не понасям... нечистоплътността. Любимата ми книга е...“ Малкият Принц”. В училище бях слаба по... руски език. Харесвам филма... “ Роки” II със Силвестър Сталоун. Искам да вляза в ролята на... Мис Свят 2021 г.