0

Н ай-известният таен агент в света – Джеймс Бонд, успя да спечели популярност на актьора Даниел Крейг, който се превъплъщава в ролята му в последните няколко филма от хитовата поредица. Крейг обаче е начело в класацията за най-скъпоплатените актьори  благодарение на внушителния хонорар от 100 милиона долара, който ще получи за участието си в двете продължения на "Вади ножовете", след като „Нетфликс“ придоби правата за заснемането им.  "Варайъти" отбелязва, че високото възнаграждение може да се обясни с факта, че стрийминг платформата компенсира сумите, които звездите могат да спечелят, ако филмите им се показват само на голям екран.

След Даниъл Крейг се нарежда бившият кечист и настоящ инфлуенсър Дуейн Джонсън - Скалата, който ще заработи 50 милиона долара от участието си във филма Red One на "Амазон Стюдиос". Въпреки че първоначалната сделка е за 30 милиона долара, сумата може да "набъбне", когато се вземат предвид компенсациите. Досега Джонсън оглавяваше класацията за най-скъпоплатени актьори в света две поредни години. С 10 мл. Долара по-малко от Скалата в класацията се нареждат други двама холивудския любимци – Уил Смит и Дензъл Уошингтън. Ролята на Уил Смит като Ричард Уилямс, баща на тенис величията Винъс и Серина, освен третото място в класацията може да му донесе и награда „Оскар“. Поне така се шушука из средите в Холвуд. „Методът Уилямс“ ще разказва как Уилямс-старши е отгледал и тренирал с невероятна упоритост дъщерите си от мънички с единствената цел да ги направи големи шампионки. Знае се, че той бил написал по този повод план от 78 страници още преди момичетата да се родят. Уил Смит липсваше от големия екран от началото на 2020 г., когато излезе Bad Boys for life, малко преди киносалоните по цял свят да затворят поради пандемията от коронавирус. В дългата си и успешна кариера, започнала през 1990-а с тв филма „Уили, принцът от Бел Еър“, 52-годишният актьор има две номинации за награда „Оскар“: за ролята на Мохамед Али в биографичия филм за големия боксьор тежка категория и за изпълнението си в „Търсене на щастието“, първия холивудски филм на италианския режисьор Габриеле Мучино. Дензъл е може би най-последователният човек в Холивуд с банкова сметка за завиждане. Двукратният носител на награда „Оскар“ продължава да подсилва крайния си резултат с главни роли. Съобщава се, че за трилъра The Little Things", в който участва и Реми Малек, Дензъл е спечелил феноменалните 40 млн.долара.

Киану Рийвс в Матрицата: Възкресения.

 Киану Рийвс в Матрицата: Възкресения.
Форум Филм

Други двама холовудски любимци -  Леонардо ди Каприо и Марк Уолбърг също попадат в престижната класация и то със спечечеланата сума от 30 млн. долара за 2021 г. За предстоящия научнофантастичен трилър „Не гледай нагоре" Ди Каприо получава сериозно възнаграждение. Лео успя да спечели невероятните сума благодарение на комбинация от заплата за подписване и прогнози за бек-енд.  Компанията на актьора Appian Way заедно с Endeavor Content и Makeready е придобила правата за заснемане на англоезичен римейк на лентата, която получи „Оскар“ в категорията за най-добър чуждестранен филм. В новата версия персонажът, в който се превъплъти датският актьор Мадс Микелсен, ще бъде изигран от самия Ди Каприо. Друго специално заглавие на Netflix, екшън комедията Spenser Confidential, пък, беше изненадващ хит за Марк Уолбърг. Филмът не беше достоен за „Оскар“, но това не му попречи да попадне на точното място в точното време. Излизайки в разгара на пандемията, филмът бе един от най-гледаните за 2021 г.

Първата дама в списъка на "Варайъти", класирана на седмо място, е Дженифър Лорънс, която ще получи 25 милиона долара за ролята си в продукцията "Не поглеждай нагоре" на „Нетфликс“ - филмът за който и Лео ди Каприо се нареди в челните места на класацията. Филмът ще разказва историята на двама астрономи, които се отправят на турне, за да предупредят човечеството за приближаващ астероид. Все още не е обявена датата на излизане на лентата. Същата сума ще вземе и Джулия Робъртс за предстоящия си филм "Остави света зад себе си". Базиран на предстоящия роман на Руман Алам, филмът ще бъде премиерен в Netflix, а също така в него ще участва и Дензъл Уошингтън. 52-годишната американска актриса и 65-годишният ще участват в нов филм - 27 години след първокласния трилър по бестселъра на Джон Гришъм "Версия Пеликан". Звездните актьори ще се съберат отново, поемайки главните роли в лентата "Leave the World Behind" ("Остави света зад себе си") на Netflix, съобщават от стрийминг платформата. Трилърът ще е базиран на предстоящия роман на Руман Алам, който ще бъде публикуван през есента. Режисьор на продукцията ще бъде Сам Есмаил, създател на "Mr. Robot". Джулия Робъртс ще играе Аманда - жена, която наема ваканционен дом заедно със съпруга си и две деца. Почивката на семейството е прекъсната, когато собственикът (Дензъл Уошингтън) и съпругата му неочаквано се прибират вкъщи - като това е само началото на странните събития.

Том Круз в Топ Гън: Маверик

 Том Круз в Топ Гън: Маверик
Парамаунт Пикчърс

С по 5 млн. долара по-малко – 20 млн. долара са заработили Сандра Бълок, Райън Гослин, Крис Хемсуърт и Брад Пит. Новият филм на Санди Бълок - The Lost City of D, разказва историята на уединена писателка на любовни романи, която, докато е на обиколка за книгата с нейния модел на корицата, е замесена в опит за отвличане, който ги отвежда в жестока джунгла. Разбира се, това не е световен хит, но все пак донесе 20 милиона долара на Сандра Бълок и заслужено място в списъка на най-високоплатените актьори за 2021 г. Първоначално обявен за един от най-скъпите филми на Netflix, произвеждани някога, "Сивият човек" вижда Райън Гослинг да се връща към своя научнофантастичен трилър, жанрът, който особено му отива. Актьорът от "Blade Runner 2049" се присъедини към филма на Антъни и Джо Русо по-рано тази година, спечелвайки не малката сума в милиони долари. "Тор: Любов и гръм", продължението на Тайка Уайтити след хиперцветния хит "Тор: Рагнарок" се очаква да бъде една от най-големите филмови премиери на годината и разбираемо е, че звездата Крис Хемсуърт иска огромен чек за заплащане. Готов да се присъедини към Сандра Бълок в Bullet Train, любимият на феновете Брад Пит увеличава банковата си сметка през 2021 г. Носителят на Оскар се присъедини към предстоящия екшън трилър по-рано тази година и е готов да води звезден актьорски състав във вихрено приключение.

Филмът "Без угризения на съвестта" донесе на главния актьор Майкъл Б. Джордан 15 млн. долара. С два млн. по-малко печели Том Круз за участието си в продължението на „Том Гън: Маверик“. Въпреки че не са 30 милиона, които спечели за оригиналните си филми, завръщането на Киану Рийвс в "Матрицата" не остава без награда. Любимият на всички беземоционален актьор ще спечели между 12 и 14 милиона долара за ролята си в дългоочакваното продължение на хитовия научнофантастичен франчайз. Лентата ще се появи на голям екран у нас на 22 декември, точно за Коледа. Продължение на историята обединява кинематографичните икони Нео и Тринито, докато се впускат обратно в Матрицата и още по -дълбоко в заешката дупка. Съкрушително ново приключение с екшън и епичен мащаб, то е разположено в познат, но още по-провокативен свят, където реалността е по-субективна от всякога. Всичко, което е необходимо, за да се види истината, е да освободите ума си. Актьорският състав на четвъртия филм от поредицата "Матрицата" включва още Джейда Пинкет Смит, Приянка Чопра, Нийл Патрик Харис, Кристина Ричи, Даниел Бернхард, Ламбер Уилсън, Джонатан Гроф. Лана Уашовски е съсценарист, режисьор и продуцент на филма.