0

М одните тенденции идват и си отиват, но някои от тях издържат теста на времето, и то по начин, който винаги изглежда актуален. Бохемският стил е категоричното доказателство за това. При него има само една константа - един бохемски образ никога няма да остане незабелязан и изгубен.

Бохемският начин на обличане става популярен през 70-те години на миналия век. Силно вдъхновени от събитията на фестивала в Уудсток, дрехите в земни, топли тонове са изпъстрени с психеделични щампи. Дрехите са израз на всичко, което душата и емоциите диктуват. През 2022 година повече от всякога усещането за свобода, излизането отвъд рамките, разгръщането на артистичността и креативността дава на бохо стила нов живот.

В новите тенденции можете да откриете и дрехи по тялото, които очертават фигурата и са напълно противоположни на онова, което е било актуално през 70-те. Къси поли на цветя, дънкови шорти, широки ризи все повече се прокрадват. Дори и луксът навлиза чрез кадифе, плетива, бродерия и прозрачни материи, за да придаде още артистичност и виталност на класическата визия. Фините детайли носят ярки послания на индивидуалността. Това, което някога е било нишов стил, сега се превръща в естетически вид, който всеки може да включи в гардероба си.

Макси рокли и изтъркани дънки отново са хит
мода мода мода
5

Бохемският стил не изисква, не търси догматичност, а това го прави един от най-предпочитаните за всекидневната ни визия. Ако следвате традиционната естетика, тя препоръчва да съчетаете романтично горнище с панталони с широки крачоли или дълга, копринена рокля с щампа, допълнена с кожени ботуши и големи обеци. Верни спътници на тази модна тенденция са якетата и жилетките с небрежно преметнат шал. Именно те създават настроение. Чантата и обувките трябва да отговарят напълно на стила. Изберете плетени и пачуърк аксесоари с орнаменти и бродерии, раници с етнически мотиви. Всичко това ще допълни перфектно образа ви.

Бохо тоалетите са всичко друго, но не и смели по отношение на цветовата им палитра. Флоралният оригинален принт, изработен в пастелни цветове, най-точно отразява същността на бохемския стил на облекло. Етно орнаменти, сложна бродерия също могат да дойдат на помощ при създаването на уникален и ярък образ. За този стил са подходящи обемни аксесоари, жартиери, обемни висящи бижута и обеци, много, но тънки гривни. Ако сте почитател на винтидж стила, всеки детайл е подходящ. Пера, дървени декорации и ръчно изработени бижута са добре дошли в бохемски вид. Кожените аксесоари - връзки за врата, гривни, ленти за глава, колани, дори са задължителни, за да бъдете наистина бохо.

Изящните големи ръкави са основен елемент в бохемския стил. Те са чудесен начин да добавите обем към вашето облекло, без да се чувствате така, сякаш сте в чувал. Комбинирайте обемните ризи с панталони с висока талия, ботуши с ток и златни кръгли обеци за допълнителен ефект.

Тесните дънки вече не са на мода и на тяхно място удобно са се настанили тези с широките крачоли. Неизбежно е, защото и те са част от бохемския стил. Може да ги съчетаете със секси горнище като плетена жилетка за осъвременяване на стила.

Нещо старо, нещо износено

Хитът в новия бохо прочит е залагането на нещо ново, с аксесоар, изкуствено състарен, и леко износени дрехи. Друг бохемски шик, който се завръща, е белият цвят. Всичко, от което се нуждаете, е бяла пола, блуза с дълги ръкави, чифт златни обеци и обувки с висока подметка. Но къс плетен топ с дантели, съчетан с цветен панталон, ще е истински шедьовър. Заложете на най-различни бижута с пера, камъни, звездички и прочие. Ако искате да придадете по-романтичен привкус, добавете венец.

При всички случаи е важно да се чувствате удобно и да бъдете практични. В бохемския стил са важни скандалността, шокът и заедно с това елегантността.

Дори износените стари дънки могат да се превърнат в акцент с прекрасна блуза. Бохемският стил винаги е ексцентричност, креативно мислене и богато, необуздано въображение. Тук не бива да спестявате от аксесоари - колкото повече, толкова по-добре, но не бива да отивате твърде далеч, всичко трябва да е хармонично. Можете да попълните колекцията си с пръстени, гривни с необичайни форми и цветове. Не забравяйте за брошки, панделки и ленти за глава, ярки чадъри и обемни кожени чанти.

Бохемският стил веднага привлича с една особеност - мозайка. Хармонично комбинира ярки детайли от етно мотиви и винтидж елементи, гръндж и милитъри. Съчетавайки всеки един от тези детайли в една цялостна визия, бохемският шик стил в облеклото се оказва изискан, сложен и оригинален. Сливането на всички „парчета“ създава умишлената небрежност, но тя изисква внимание към всеки детайл. Можете да комбинирате дрехи с различни стилове и дължини. Върху лека риза можете да сложите елек и шал и да завършите перфектния си бохемски стил. Някои шеговито наричат този тренд „от петък до събота“. Целта е ефирност и лекота. Характерно за бохо стила е наличието на поне един акцент в косата. Тюрбанът направи своето завръщане преди няколко години, така че възползвайте се от ефекта му и го комбинирайте с макси рокля. За по-хипарско излъчване заложете на еластична лента за главата.