0

Б ългария е страната на неограничените възможности по отношение на всякакви титли за  красота. Въпреки това се оказва, че броят на желаещите да окичат главата си с корона превъзхожда многократно този на отличията, които се раздават.

Неудовлетворените мадами са готови на всичко, дори да си измислят победа в някой конкурс или цял конкурс, но да защитят красотата си. Съвсем наскоро участничка в „Сървайвър“ се представи за победителката в конкурса „Мис България 2020“. „Аз съм Мис България“ каза без притеснение Джулиана Бутракова при представянето си в телевизионното шоу. Последва бурна реакция от страна на реалната победителка Венцислава Тафкова.

Екатерина Дунева

 Екатерина Дунева

Тя избухна във Фейсбук: „Не съм съгласна друг да си прави пиар на мой гръб“. Проверка показва, че г-ца Бутракова в действителност е участвала във финала на конкурса „Мис България 2020“, но не го е печелила. Един от най- скандалните и популярни случаи с менте миски е този на Анита Мейзер. Без да е участвала в конкурса „Мисис България“,  без дори да е изпращала кандидатурата си на предварителния кастинг за финала, Мейзер се провъзгласи за най-красивата и достойна омъжена жена у нас. Така варненката се сдоби с менте титлата „Мисис България“ и за благозвучие добави Свят. Малко по-късно замина за световния конкурс „Мисис Свят“, за  да прослави красотата на българката. Това превърна варненката в най-популярната менте миска у нас.

Катрин Вачева с отличията си

 Катрин Вачева с отличията си

Участието на силиконовата бомба на световния финал на Мисис Свят втрещи чужденците, много от тях използваха интернет мрежата, за да попитат дали наистина това са красивите жени на България. Малко по-късно пламнаха и социалните мрежи у нас и така скандалът с фалшивата титла „Мисис“ на Анита запали страстите. Тогава Анита Мейзер се опита да захапе родния конкурс „Мисис България“, като го обяви за нелегитимен, а себе си представи за единствената, която има права в България за титлата „Мисис Свят“. Силиконката платила таксата за участие в международния конкурс „Мисис Свят“, а оттам дори и не предположили, че българските представители на конкурса не знаят как някой се представя от тяхно лице. „За да стане ясно, ще го кажа по най-простия начин. От 22 години правя конкурса „Мисис България“. Аз държа този патент“, заяви тогава организаторът Меги Савова.

Още една българска миска, станала известна със специфичната си красота, си приписа неспечелена титла. Тамара Георгиева, известна като „миската с големия нос”, измами публиката, като се представи за победителката в конкурса  „Мис Планет 2018”. След проверка се оказа, че престижната титла е спечелила украинката Елена Фирут. Да лъсне истината, не било особено трудно, тъй като на официалната страница на Мис Планет могат да се открият и видеа, и снимки от финала на събитието. Конкурсът „Мис и Мистър Планет 2018” е раздал четири първи награди - две за мъже и две за жени, съответно в категория „Красота” и втора категория „Талант”. За Мис Планет - Красота журито избрало представителката на Украйна, а за първа подгласничка -  представителката на домакините от Грузия. За да докаже оспорваната си красота към онзи момент, актуалната носителка на титлата „Мис България 2017“ се самопровъзгласи за победителка в надпреварата за красота, спестявайки, че всъщност е взела специална награда в категорията за таланти.

Гентиана Халити с лента за най-секси блондинка

 Гентиана Халити с лента за най-секси блондинка

По подобен начин носителката на титлата „Мисис България“ и екссъпруга на автомобилния състезател Румен Дунев се представила за победителка в световния финал на престижния „Мисис Свят“. След заминаването си за Лас Вегас Дунева споделяше снимки от събитието до самия финал, след който показа фотос с лента и корона и се провъзгласи за новата Мисис Свят. Зложелатели на миската обаче решили да проверят информацията, което в ерата на технологиите се оказало лесна задача. Оказало се, че Дунева е класирана пета, но не само това. Конкурсът, в който участвала, не бил Мисис Свят, а „Мис Обединени нации“. Проверка на сайта на mrsworld.com показал, че победителка е украинката Наталия Шмаренкова, първата подгласничка е от Сингапур, следвана от Беларус, Перу и Виетнам.

Тамара Георгиева след конкурса Мис България 2017

 Тамара Георгиева след конкурса Мис България 2017

Години наред пишман моделката Катрин Вачева се представяше за първата носителка на титлата „Мис Силикон“. Скандалното събитие е проведено през 2009, тогава в него участват 15 момичета. Четири от тях достигат на финала и взимат награди. Силиконката наистина е част от първото издание, но за съжаление малко не й достига да грабне голямата корона и да стане първата носителка на титлата „Мис Силикон“ и се задоволява само с приза на първа подгласничка. Победителка през 2009 става друга претендентка - Йоана Христова. Вачева е рецидивист в измислянето на титли. Години след участието си в „Мис Силикон“ амбициите й да се доказва като красавица продължават. Моделката заминава да мери хубостта си на престижен конкурс в Колумбия. Неясно как пишман миската се завръща с лента и корона от надпреварата. Катрин официално заявява, че е новата носителка на титлата „Мис Вселена“. Справка в интернет сайта на световния конкурс „Мис Вселена“ показва, че лице с името Катрин Вачева никога не е участвало във финала. Силиконовата мацка, наистина участва в международен конкурс и се връща с награда оттам, само че призът е „Жена на Вселената“. Гентиана Халити също си приписва титлата „Мис Силикон“ през 2011. Блондинката, която дълги години се подвизава като еротична танцьорка, представяше себе си като победителка в конкурса. Истината е, че претендентката за титлата така и не успява да грабне първото място, а се задоволява само с утешителна награда.

Мис Дупе сама си измисли Мис Джуки

Преди години Габриела Радославова сама си измисля титлата Мис Джуки, което й донесе голяма популярност. Истината е, че подобен конкурс нито е провеждан някога, нито е бил регистриран у нас. Находчивостта и амбициите на Радославова за известност са причината да се появи измислената титла. Русокосата дама, станала популярна с устните си, всъщност участва в друг конкурс - за най-секси задни части, и така печели титлата „Мис Дупе“, която за съжаление не успява да замени измислената от нея „Мис Джуки“.

Даниел Георгиев с корона от Мъж на  света

 Даниел Георгиев с корона от Мъж на  света

Даниел изпреварил Калканджиева

Огромна лъжа се оказа и титлата на Даниел Георгиев, който се самопровъзгласи за Мистър Свят 2019. След завръщането си от финала на световен конкурс моделът се обявява за носител на най-престижната титла за красота при мъжете. Манекенът не само че не отрекъл победата, а многократно се шегувал, че изпреварил Жени Калканджиева в класирането на световен конкурс за красота. Даниел в действителност е участвал в международен конкурс, но не така популярен - става дума за "Мъж на света". Макар лентата от тази проява да е подобна на тази в конкурса "Мистър Свят", двете нямат нищо общо. След измамата от централата на „Мистър Свят“ в Лондон, изпращат гневно писмо до лицензиантите на ивента в България. В него било изказано възмущение как от 72 държави, участващи в конкурса, България е единствената, която си позволява подобна заблуда и допуска някой да се представя официално за победител. Това неминуемо се отразява на крайното класиране на истинския претендент за титлата Оливър Стайков,  който преди финала е сочен за достоен претендент.