0

В наши дни магазините за приложения са пълни с предложения за пътуване. И това е сериозен проблем, пишат от технологичния сайт Текномад, тъй като повечето за нищо не стават. Отделянето на качествените от посредствените е времеемък процес, а да не говорим и че много от тях не са безплатни. Ако ви предстои пътуване, четете нататък кои са според специалистите най-полезните приложения за пътуване на 2022 г.

Чакане по летищата е едно от най-неприятните неща, свързани с пътуването. Закъснения, отмени на полети, висене в мръсни салони с нестабилен интернет и скъпи храни и напитки... Има решение и то се нарича Loungebuddy. След като въведете кредитната си карта, авиокомпанията, която ползвате, и съответната си членска карта за някоя от програмите за лоялност, приложението ви дава информация за всички бизнес и пътнически салони, до които имат достъп. Разбирате къде има безплатен пропуск или пък цената на тези, които са платени. Приложението е лесно за използване и с много добре разработен интерфейс.

Приложението Hostelworld изпълнява всички обичайни неща, които бихте очаквали от приложение за резервации и настаняване — търсене, описания, филтри — и всъщност изглежда много добре. Интерактивната карта на цял екран ви улеснява да разберете дали хостелът, който харесвате, е близо до местата, които искате да посетите, и ви предлага важни отзиви само с едно докосване.

Skyscanner казва, че когато търсите в него, всъщност търсите в 1200 сайта едновременно

 Skyscanner казва, че когато търсите в него, всъщност търсите в 1200 сайта едновременно
AppStore

Airbnb ви позволява да наемете къщи, апартаменти, отделни стаи или дори само легла от местни жители. Airbnb е една златна среда между хотели и хостели. Можете да отседнете при собственик на още 10 апартамента като вашия, а можете и да вземете стая в жилището на съвсем скромен човек, който с дохода от вас ще си купи храна и ще си плати тока. Приложението прави всичко, което искате, с много прости команди и изключително добър интерфейс. Най-хубавото е прекрасно уредената комуникация с домакина, заради която приложението е все по-предпочитано.

Това пък е най-доброто приложение за търсене на евтини полети. Програмата се хвали, че базира предложенията си на проверка в база данни на над 1200 сайтове за самолетни билети. Иначе казано, когато натиснете „Търси“, приложението автоматично започва търсене по вашите критерии в още 1200 сайта. И след 7 секунди ви дава резултат. Има и много удобната функция да ви показва дългосрочен календар с цени, добре визуално оформен, по който да се ориентирате в кои дни, седмици или годишни периоди билетите до вашата дестинация са най-изгодни. Можете и да настроите известия, ако цената не ви харесва. Ако в бъдеще намалее, приложението ще ви го каже.

HotelTonight е приложението за ласт минит оферти. То ви дава невероятни отстъпки в последната минута за хотелски стаи, които са останали празни. Приложението е невероятно лесно за използване и резервирането на стая отнема нула време. Можете да търсите по град или туристическа атракция или директно по картата и след това да разгледате отзивите на други посетители. Има 24/7 обслужване на клиенти. Най-доброто приложение за спешни резервации в последния момент.

TripIt помага да организирате предстоящия си маршрут. Всичко, което трябва да направите, е да препратите имейлите си с потвърждение за хотел, ресторант, полет и кола под наем на съответния мейл и оттам насетне приложението автоматично прехвърля цялата информация към основния ви маршрут, така че да можете лесно да видите целия си план интегриран в едно цяло. Ако надстроите до професионалната версия, компанията ще ви намери алтернативни маршрути, когато полетите ви бъдат отменени, както и ще ви изпрати автоматични известия от авиокомпаниите за закъснения на полети, анулирания и други. Ако пътувате много и имате много резервации, които трябва да организирате, това е най-доброто приложение.

Trail Wallet е лесен инструмент за проследяване на пътни разходи. Това приложение премахва главоболието на онези с широките пръсти, които буквално не могат да се успокоят, знаейки, че заради скоростта си на харчене парите може да не им стигнат до края на пътешествието. А съгласете се, че няма как да започнеш от 5-звездни ресторанти и да завършиш в „Макдоналдс“. С това приложение можете да организирате разходите си за пътуване дори по месеци, както и да комбинирате различни пътувания. Настройвате дневен бюджет и приложението ви известява, ако харчите повече от заложеното.