0

“Въпросът за размера на пениса често буди чувство на тревога и страх у представители на силния пол. Има поговорка, според която не е важна големината, а начинът, по-който се използва мъжкото достойнство! Различни проучвания напоследък доказват, че жените не се интересуват чак толкова от размера, колкото мъжете си мислят. Но дали това е така или размерът наистина е важен за задоволяването на Евите – този въпрос остава открит.

Експерти коментират, че отговорът на вечната дилема се крие донякъде в сексуалния подбор. През вековете жените са развили предпочитания към по-големия размер и това е съвсем нормално. Подобно на женските пауни, които избират мъжките с най- ярките пера, дамите предпочитат по-надарени адамовци. Те обаче имат и чисто физиологични преимущества. Проучване показва, че жените изпитват по-чести вагинални оргазми само с партньори с по-дълги достойнства. Проучване на американските сексолози пък показва, че размерът на достойнството има отношение към мъжката привлекателност дори преди сексуалния акт. Те стигнали до този извод, след като накарали жени да подредят по атрактивност компютърно генерирани мъжки образи с различни тела и размери на половите органи. Дамите поставили на челни позиции все високи мъже в добра форма, но и с големи пениси. Но... всяко нещо с мярка! Проучването показало, че размер над 7,5 см в нееректирало състояние не се приема за интригуващ.

Средно размерът на еректиралата мъжественост е между 12 и 16 см. При около 16% от адамовците пенисът е по-дълъг от 15,49 см, а от тях само 2,5% са с габарити над 17,53 см. При 16% кръвоснабденият член е по-къс от 11,43 см, а само при 2,5% – под 9,4 см. Най-много данни от проучвания имат производителите на презервативи. Според европейските стандарти средно дължината на пениса в състояние на ерекция е около 16,5 см. В друго изследване на асоциацията на сексолозите на тема „Психология на мъжествеността“ 45 на сто от представителите на силния пол не са доволни от размера на члена си. Същата анкета обаче разкрива, че 84 процента от дамите са удовлетворени от големината на пениса на половинката си.

Оказва се, че големината на половия орган е много важна за едва 10 процента от дамите. Големият пенис не е особено необходим, тъй като най-чувствителните зони у жената - клиторът и митичната G точка, са лесно достъпни. G точката например е на 1/3 от вагиналния канал. За жените, които изпитват по-често клиторен оргазъм, малък или къс пенис е идеален да се справи със задачата си и да предизвика екстаз и удоволствие от секса. По- голям член е необходим само за получаване на вагинален оргазъм, който да достигне възможно най-дълбоко. Влагалището на жената е тръбовиден орган. Стената му е изградена от мускули, които имат много нервни окончания. Колкото повече нервни окончания бъдат докоснати по време на секс, толкова по-голяма ще е възбудата – звучи логично. Възбуждането всъщност започва още преди същинския полов акт, така че размерът няма никакво значение за това. Всички тези факти показват, че пенис над 15 см има значение само от психологична и анатомична гледна точка, но не и за постигането на удоволствие, коментират сексолози.