0

П ролетта ни връща оптимизма и надеждата, но и цветовете. Ако в зимните месеци сте залагали на пастелни тонове, черното и сивото, забравете ги. Време е за цветна революция! От шоколадова кожа до огнени цветове - това ще са новите акценти, които ни чакат през пролетта и лятото на 2022 г. във връхните дрехи.

Спортни якета, сака, блейзъри непременно трябва да греят.  Ярките оранжеви, портокалови и лимонови тонове ще освежават дните ни през пролетта.  Ако „огънят“ ви плаши, заложете на акценти, вдъхновени от пламъци. Това е модно решение, което няма да остане незабелязано. Сред палитрата от ярки цветове присъства и един, който би могъл да бъде наречен идеалният баланьсор - синият.

Той ще залее като вълна любимите ни сака или якета. Електриково синьото ще е изключително популярно. А с него и деликатните нюанси на небесно. Този цвят може да се комбинира с други цветове от същата палитра, както и с фини, естествени нюанси, включително кафяво, бежово и черно. Друг плюс на синьото е, че то е достатъчно ярко, за да изпъкне перфектно, дори и в едноцветни визии. 

За по-дръзките дизайнерите предлагат още една възможност - карето. Този принт ще бъде една от ключовите тенденции. Малките карета в неутрален цвят са лесни за комбиниране с други модели и се вписват във всяка всекидневна визия. Можете да го допълвате с райета, флорални или геометрични щампи, както и  с дрехи на точки, които продължават да бъдат актуални.

Каретата в бонбонени цветове ще контрастират добре не само с черния цвят, но и с рок елементи от гардероба, например дънкови шорти. Нюансите nude, които са символ на минимализма през зимата и на чувствеността през пролетта и лятото, все още са на върха. Карамелени, бежово-розови, пясъчни и в цвят сьомга облекла триумфират на най-големите модни подиуми. Естествените телесни цветове доминираха и в пролетната колекция на Chanel. Модните критици особено харесаха комбинацията от бежов костюм, блуза в цвят сьомга и тежки черни сандали.

Офис визията, макар за мнозина да изглежда скучна и задължаваща, ще диктува стила през пролетта. Визията ще бъде подходяща както за корпоративна среща, така и за неформални срещи. Модните дизайнери са категорични, че избирайки идеалния блейзър, сако или яке, ще бъдете актуални във всяка ситуация.

В съчетание с трикотажна рокля, плисирана пола или овърсайз дънки ще блестите на което и да е събитие. Тенденциите ясно показват, че на мода ще бъдат по-дългите връхни дрехи, които ще балансират на ръба на добре познатата класика, футуризма и спортния стил. Идеята на властващия минимализъм е капсулният гардероб да бъде практичното решение в забързаното ни всекидневие.  

Кожени якета, елеци, пачуърк модели, блейзъри в светлолилав или пепеляв цвят и дори такива, които наподобяват облеклото на алпийските туристи от 90-те години - това са само някои от водещите модни тенденции, чрез които да си осигурите вечната класика. 

Най-важното обаче си остава гарантирането на удобството. Овърсайз трендът е от дънките, до връхните дрехи. Съобразявайте модната тенденция с фигурата, но и не се страхувайте да експериментирате. Светлите и свежи цветове често тревожат дамите с извивки, но асиметрична кройка би била чудесна опция. 

Дамите, които се радват на перфектна фигура, могат да заложат и на спортна визия с късо яке или сако  - най-класическото решение за пролетния сезон. Дори можете да изберете актуалните модели с повече джобове и допълнителни ципове. Пролетната визия може да се състои и изцяло от кожени дрехи или деним, но с акценти от дантела или дори коприна.

Още една тенденция се завръща триумфално - овърсайз  блейзър с подплънки на раменете. Ако искате да носите нещо обемно, но формата на тялото ви е деликатна, опитайте да дефинирате линията на талията си. Добавянето на колан ще гарантира, че фигурата ви няма да бъде скрита под големия блейзър и ще бъде на преден план във вашия външен вид.

От няколко сезона насам най-модерната дреха, която допълва различни тоалети, е елекът. Колекциите за пролетно-летния сезон доказват, че тази част от облеклото ще продължи да ни съпътства. Гофрираните, ватирани елеци с качулка в комбинация с плисирана пола не само представляват интересна комбинация, но и съчетават много от най-популярните модни тенденции. Отново се появяват и плетените елеци, които се съчетават изключително добре с дънки или дълга пола.