0

М одните тенденции при шапките за лято 2022 изобилстват от стилни варианти с широка периферия. През топлите месеци на тази година дамите ще имат възможността да се възползват от една семпла, изчистена, но все пак характерна със своята индивидуалност линия. Разбира се, сламените шапки са безспорният фаворит, последвани от текстилните предложения, изложени в по-богата палитра.

Варианти

През този сезон дизайнерите за първи път съчетават слама с цветове, и то не какви да е, а синьо, жълто, зелено, червено... Странният подход на първо четене води до главозамайващ резултат - шапките са №1 край брега, като някои дами гордо ги разхождат и в градска среда. Така популярните тип “кофа” шапки се оцветяват в слънчевите нюанси. С един основен или няколко, но добре преливащи се цветове. По отношение на формите на модела - най-често е с леко огъната периферия, подчертаваща дължината. Твърдата периферия вече води до съвсем друг модел - елегантен, изчистен, умело подчертаващ личното ви усещане за красота. Една от топтенденциите е включването на елементи като брошки или ленти. Обикновено тук говорим за много бедна декорация, която да не измества фокуса от самата форма. Модерни са както сламените в познатите си кафяво-бежови нюанси, така и напълно черните шапки. За жените, които държат във визията им да има драматична нотка, бутиците предлагат още основни гами на тъмнолилаво и морскосиньо.

Фото

Лятото е един от любимите сезони на нежния пол, от една страна, защото събират тен и добро настроение, от друга, защото сега е моментът за красиви снимки на забележителен фон. Тази подробност не е убегнала на дизайнерите, които налагат шапките с огромна периферия като хит. Освен за специални фотосесии те вече са достъпни за плажа, предлагащи се в една идея по-практични варианти. Тук украшенията са мит - сама по себе си тази шапка е достатъчно забележителна. Друг вариант е популярната шапка тип “птиче гнездо”. Тя бе любима преди няколко години, като през тази отново се завръща, но с леки промени - по-оформена в краищата, които контрастират на основния цвят. Смята се, че комбинацията трябва да бъде светла и тъмна, като по-дарк нюансите се използват за обиколката. Красивото на този тип шапки е, че често се съчетават с допълнителни аксесоари в същия стил - чанта, чехли, лента за коса и пр. По-спортните натури ще се радват на платнени шапки, най-много от които тип “идиотка”. Търсени са предложенията в светлорозово, бежово, жълто и корал. Подобно на останалите видове, и тук съчетанията са много.

С козирка за мъжете

Мачовците няма да избягат от добрата визия, която им осигуряват спортните шапки с козирка. Съчетани с джапанки и бански, те лесно ще си осигурят добра визия без много усилия. Тази година, подобно на миналата, водещ ще е спасителният червен цвят. Разбира се, последван от черно, бяло или употребени като дуо. Шапките “идиотки” и тук ще се наложат с пълна сила, като за разлика от дамските предложения в мъжката линия те ще включват куп елементи. Декорация от изобразени форми, в различни цветове ще направи моделите още по-търсени. А един от плюсовете освен сигурното удобство ще бъде възможността за повече на брой съчетания с дрехите или аксесоарите.