0

Ели Маринова е съвременна влъхва - експерт по кабала, нумерология, астрология и други системи за прогностика на бъдещето като карти таро и китайската система И-Дзин. Посветена е както в световната етно-религиозна традиция, така и в древните български ритуали и обичаи. 

 Според Кабала, възникнала в Светите земи, числата имат Божествен произход

  Според Кабала, възникнала в Светите земи, числата имат Божествен произход

- Какво ни вещае струпването на цели три двойки в 2022 г. и какво да очакваме?

- Девизите на това число гласят следното: „Търпение и наблюдение“, „Сплотени можем всичко“, „Обединението е Любов, разцеплението е Смърт.“ Двойката символизира женското начало; натрупването и съхраняването на знания и материални блага; сигурността на лъвското леговище, образно казано, на пълния килер, на леглото в спалнята. В две пребивава търсенето и постигането на съгласие и оттук двойката символизира всички посредници, но и всички шпиони и агенти провокатори, които действат на тъмно. Числото ни учи да правим компромиси, дарява ни деликатност и дискретност, умения за работа в екип, дарява усет за равновесие и хармония. Две символизира стремежа към постигане на хармонична промяна във всяка ситуация или дейност, в две е и изготвянето и подписването на договори. Двойката ни помага да разбираме чувствата на другите.

- В любовен план какво носи годината?

- В енергийната орбита на числото две са още и еротиката и съблазняването с цел зачеване. Именно това е уроборосът, венчалният пръстен - две преплетени в любовна прегръдка змии, който е символ на вечността, на неумолимото време и оттук – символ на наследяването. Двойката, това е тихата и на пръв поглед незабележима, но много сериозна сила на жената, готова да създаде потомство. Числото е символ на майката, която се грижи всеотдайно за децата си и която е готова да ги брани от всякакви злини и опасности дори и с нокти и зъби, ако това се наложи. Това е милата, любезна и грижлива домакиня, която следи зорко домът да е подсигурен и на обитателите му да не липсва нищо. Или, както вече споменах, килерът и мазето да са пълни със запаси.

- Но в случая има голямо струпване на това число...

- Когато има повече двойки, можем да очакваме прояви на егоизъм и лицемерие, стремеж към нечестно облагодетелстване, лъжа и измама, нечувствителност и липса на отзивчивост, отказ от поемане на отговорност. Колкото и парадоксално да изглежда, когато има натрупване на числото, има опасност от прояви на страх и жестокост едновременно. Двойката трупа и лихви за добро или не чак толкова и е добре да внимаваме какво се стремим да натрупаме - да имаме пълен и подреден килер или пък да позволим лихвите по кредитите, които сме изтеглили, да ни затрупат.

Ангелите ни говорят чрез повтарящи се символи

 Ангелите ни говорят чрез повтарящи се символи

- Писателката Дорийн Върчу казва, че чрез нумерологичните съвпадения ангелите ни изпращат послания, например, когато човек види край себе си повтарящи се числа - 4 единици (1111) в часовника или 555 в номера на някой автомобил и т.н. Вие как гледате на тази теория?

- Ангелите, Пратениците на Бог постоянно ни дават знаци под формата на най-различни поличби и символи. Важното е ние да се научим да разчитаме тези знаци. Това се отнася и до новия поглед върху числата – като духовни символи, а не като обикновени инструменти за пресмятане във всекидневието. Тоест напоследък ние възприемаме повтаряемостта на числата и тяхното струпване като нова символика. А когато става дума за символи, тук нещата са доста по-сложни, защото колкото е по-стар един символ, толкова той е по-богат и по-утвърден. И въпреки че числото е в основата на Вселената, усвояването на новия прочит на числата – като символи, е все още непозната територия.

- При откриването на много свети места или при някаква опасност хора са сънували повтарящи се сънища. Как да си обясним това?

- Именно това касае повтаряемостта на символите, каквито и да са те. Защото повтарящият се сън например, идва да ни обърне внимание за нещо важно, да ни предупреди. Ние всички обикновено очакваме знаците, които забелязваме да са само благоприятни, и то по един категоричен начин. Но това често се оказва подвеждащо, защото знаците могат да бъдат и предупреждение за предстоящи дребни трудности – като в сънищата например. За да можем да си помогнем и да се ориентираме по-лесно в този нов символизъм, е добре, когато забележим конкретния знак, да се спрем и да преценим какви мисли, желания, цели и очаквания сме имали наум до този момент, а малко по-късно да преценим до какво ни е довел съответният знак. Ето, споменатият пример с натрупването на 5, числото на промяната, като всеки друг символ, в зависимост от контекста, може да се тълкува по различен начин. За човека, който е трудно адаптивен, това може да означава и предупреждение за настъпваща промяна, и знак, че той/тя ще успее да се ориентира лесно и бързо в необичайна и непозната ситуация. Винаги, когато учим нещо ново, като новия символен прочит на числата, ние трябва да се опрем на опита и знанията, получени до този момент, да имаме база за сравнение и ориентация. В случая, тъй като става дума за нумерология, предсказателната система, която използва числата като символи, е добре да вземем предвид и основните числа от нумерологичната си карта – Път в живота, Рожден ден, Душевен стремеж, Личност, Израз и прочие.

- Сръбският праведник Тадей Витовнишки приживе казваше, че Бог ни въздейства чрез специална енергия. Как мислите, тя при молитва ли се получава или при слизането на ангелите?

- Бог е навсякъде и във всичко – във всеки един от нас, в природата, в цветята и в животните, дори в неприятностите, предизвикателствата и изпитанията. Силата на Бог, това е Силата на Живота, силата на крехкия зелен кълн, който пробива асфалта и размества камъните, за да си пробие път към топлината и светлината на слънцето. Ние всички сме подвластни на Силата на Живота.

Следва продължение...

Във втората част на интервюто четете: Защо се яви Богородица от Фатима; Нумерологичният шифър на Сътворението; Може ли да се прогнозира бъдещето