0

К илърът на бившия полицай Любомир Иванов е тренирал да го гърми и с двете ръце. Така смятал, че ще е подготвен за всякакви непредвидени ситуации. Това научи „Телеграф“ от прокуратурата и МВР.

Още преди няколко дни стана ясно, че физическият извършител Кристиян Илиев е ходил 3 седмици преди покушението на стрелбище, за да тренира. Той използвал оръжие от същия вид и калибър, с каквото ликвидирал ексшефа на Криминална полиция в столичното 2-ро РПУ.

Любомир Илиев беше разстрелян на 25 март пред дома му в кв. „Лозенец“. Причакал го Кристиян, преоблечен като колоездач и с каска, за да прикрие огромната си татуировка на главата. Двамата дори се сборичкали, а в патакламата килърът произвел изстрели и ранил смъртоносно Любо Полицая, както го наричали всички в подземния свят. Той издъхнал на път към болницата от остра кръвозагуба. През това време Кристиян духнал с колелото, като предварително си осигурил автомобил, за да се оттегли на безопасно разстояние.

Ченгетата тръгнали по горещи следи и установили, че Кристиян е действал с помагача Борислав Грозев. Младият мъж живее в столичния кв. „Надежда“. Негови съседи разказаха, че се правел на мутра, бил и страшен фен на татуировките. Проверка в профила му във Фейсбук пък показа, че редовно се снима с мъже на маса, а на някои дори позира от басейн с по две момчета. Той бил закопчан от командосите в квартала си. Не оказал никаква съпротива и незабавно се съгласил да издаде Кристиян, за да остане в качеството на свидетел. Той разказал интересни детайли пред обвинителите. Така например са обявени за издирване още двама души, с които Полицая движел контрабанда на цигари. Смята се, че с партньора му влошили жестоко отношенията си и се подозирали, че крадат пари. Това е основният мотив за покушението.

Все още не е ясно каква е била офертата към Кристиян Илиев да убие Любомир. Той не дава никакви обяснения по случая. Очаква се съдът да гледа мярката му за неотклонение. От МВР казаха, че както Кристиян, така и Борислав са криминално проявени за хулиганство, наркотици и т.н.