0

Т ревоги, стрес и вируси ни тормозят най-често през февруари. Звездите казват какво може да очакваме и в здравословно отношение, като тук става въпрос за общата предпоставеност на зодията, а индивидуалната всеки сам си я определя.

Овен Безпричинна тревога Представителите на зодия Овен трябва да се трансформират през този месец – да отидат на козметик или на фризьор, да спазват диета и т.н. Променяйки нещо в себе си, те ще поканят нови събития в живота си. Възможно е да ги обхване безпричинна тревога. Тя ще изчезне, ако овладеят негативните емоции. В средата на месеца ще усетят проблеми с опорно-двигателния апарат, затова е добра идея да отидат на масаж. Краят на февруари обаче ще им донесе добро настроение.

Телец Пазете се от стреса Представителите на зодия Телец трябва да си пазят нервната система. Стресът и конфликтите с околните може да предизвикат хипертонична криза. Добре би било да седят далеч от т.нар. енергийни вампири. Ако са спокойни, неприятностите ще ги подминат. Не е изключено да пипнат някакъв вирус в средата на месеца. Вероятно обаче заболяването ще мине леко и бързо, т.е. няма да стигнат до лека. В края на месеца ще могат да се справят с всякакви натоварвания.

Близнаци Слушайте тялото си Близнаците трябва се доверят на интуицията си. Шестото им чувство в началото на месеца ще бъде силно. Вътрешният глас ще им каже какво е важно за тялото, кога трябва да се отпусната и кога да тренират. Периодът е благоприятен за премахване на причините за дълбокия страх, който ги е обзел. Психотерапията ще им дойде добре. В средата на месеца трябва да се разхождат повече на чист въздух, а в края – да обърнат внимание на гърба си.

Рак Разхождайте се често Представителите на  зодия Рак трябва да увеличат физическата си активност в началото на месеца – да се разхождат редовно сред природата, да ходят на танци и т.н. Така ще се чувстват не само по-добре физически, но и психически. Ако изведнъж почувстват остър зъбобол, не бива да отлагат посещението при зъболекар. Докато чакат записания час, могат да използват народни средства за облекчаване на болката. В края на месеца ще се чувстват добре и ще преливат от щастие.

Лъв Влезте във фитнеса Представителите на зодия Лъв не трябва да се страхуват от промените в началото на месеца. Препоръчително е да се консултират с офталмолог, ако имат проблем с очите. Както и да избягват дискомфорта от всякакъв характер в средата на месеца. Време е да отслабнат, така че е добре да влязат във фитнеса. В края на месеца пък е желателно да си направят разкрасителни процедури или да отидат на СПА. Така ще се подмладят.

PEXELS

Дева Отпуснете се и дишайте Началото на месеца ще донесе физически дискомфорт на представителите на зодия Дева. Вината за това е стара контузия. За да не утежнят проблема си, трябва да сведат до минимум физическата си активност. Възможни са тревоги, свързани със здравето. Но няма причина за безпокойство. Не бива да бързат, да си записват час при лекар, да пият хапчета и да търсят варианти за алтернативна терапия. Само трябва да се отпуснат и да дишат дълбоко.

Везни Възможни са настинки Представителите на зодия Везни трябва да се пазят от вирусни инфекции в началото на месеца. За щастие, тези, които ще се разболеят, не трябва да се страхуват от усложнения. Те бързо ще преборят болестта. В средата на февруари могат да започват да тренират активно – да ходят на фитнес или на танци. Спортът не само ще ги укрепи физически, но и ще подобри настроението им. Да спазват диета. Към края на февруари трябва да избягват конфликтните ситуации и стреса.

Скорпион Сърдечни проблеми Представителите на тази зодия трябва да се пазят от сърдечносъдови заболявания. Възможни са хипертонични кризи. За да се справят с проблемите, Скорпионите трябва да спортуват, да започнат да се хранят здравословно и да се отърват от вредните си навици. Разходките на чист въздух също помагат. Въпреки това, ако се появява честа болка в областта на гърдите, може би трябва да се консултират с кардиолог. В краят на месеца ще се радват на добро физическо здраве и настроение.

Стрелец Грози ви нервен срив Представителите на тази зодия не трябва да прекаляват с нищо този месец. В противен случай Стрелците ги очаква нервен срив. А за да се преборят с него, може дори да им се наложи да приемат медикаменти. В средата на месеца ще се обади и храносмилателната им система. Затова е добре да променят диетата си и да избягват пърженото, бързите храни и полуфабрикатите. В края на февруари психическото и физическото им състояние ще зависи от това с какви хора ще са обградени.

PEXELS

Козирог Забравете за кафето Представителите на зодия Козирог трябва да намерят алтернатива на хоспитализирането. Добре би било да отидат на лекар и да вземат мерки за здравето си, но сега не е време за лечение в болница. В средата на месеца не бива да прекаляват с кафето и черния чай. Тези напитки ще повлияят зле на нервната им система – ще станат раздразнителни, сприхави и мрачни. Затова е добре да ги заменят с прясно изцедени сокове или минерална вода. Краят на месеца е подходящ за спорт.

Водолей Музика срещу лошо настроение Представителите на зодия Водолей ще са в лошо настроение в началото на месеца. Вината за това е в неприятните спомени, които непрекъснато ги връхлитат и напомнят за себе си. Затова може би е добре да посетят психолог. В средата на месеца не бива да се тревожат от болести, защото ще се възстановят бързо – особено ако спортуват по-често, слушат релаксираща музика, разхождат се на чист въздух и се подложат на ароматерапия. В края на февруари идете на СПА.

Риби Отдайте се на купона Представителите на зодия Риби трябва да излизат по-често. Не бива да отказват покани от приятели само защото се налага да излязат от зоната си на домашен комфорт. Но когато се развихрят, не само ще се почувстват по-добре, но и ще усетят благополучието си. В средата на месеца се налага добре да разпределят енергията и времето си. Време е да се преборят с мързела си и да се погрижат за бизнеса. Към края на месеца е по-добре да стоят далеч от болници и лекари.