0

В секи от нас поне веднъж в живота си е задавал философския въпрос „Кой съм аз“. Едва ли някой е намерил отговора. Но световноизвестният специалист по личностно развитие Лиз Бурбо ни удря едно рамо.

Любознателният читател, който продължава лутането, ще открие в тази книга (издателство „Ентусиаст“) важни напътствия за дългия и предизвикателен процес на себеопознаването, което пък е пътят към истината. Истината за това кои сме ние и къде, а също и защо се намираме.

Благодарение на практични примери от всекидневието и анализирайки какво мисли, казва, чува, вижда или чувства, той ще научи много за себе си. Дори наблюдението на облеклото или на мястото, където живее, може да хвърли светлина върху личността му.

Лиз Бурбо описва в детайли и значението на формата на тялото на човек, а повече от 250 неразположения и болести са обяснени от гледна точка на тяхната метафизична същност, като по този начин се дава възможност да бъдат открити първопричините им. В резултат имаме изцеление, подобряване на качеството на общуване между хората и на живота като цяло. И достигане до една по-добра форма на нашия Аз.

Тази книга ще помогне на всеки да опознае себе си и да открие необикновения човек, който се крие в него. А така ще ни бъде много по-лесно да се обичаме и да раздаваме любовта си на хората и на света. В което е малко трудно да повярваме в наши дни, когато всеки мрази другия и се чуди с какво повече е той от него, а най-много от всички мразим успелите. В това отношение сме ненадминати хейтъри или мразячи, както би трябвало да се наричат хората, които отричат всичко и всички.

От откриването на школата й през 1982 г. Лиз Бурбо е помогнала на огромен брой хора да направят конкретни промени и да подобрят живота си. Тя е автор на 26 книги, продадени в близо 5 милиона екземпляра. „Слушай своето тяло“ - най-голямото училище по личностно развитие в Канада – вече има свои работни ателиета в повече от 25 страни.