0

З а феновете на сериала „Черна роза“ тя е известна само като Ебру Шамверди. В тази роля Едже Услу успява да постигне невъзможното – през повечето време е сериозна, с упорита бръчка на челото и решена на геройски дела в името на децата си. Режисьорът Мурат Сарачоглу и сценаристите (седем на брой) подлагат отчайващо гадно тази героиня на какви ли не изпитания – блъскат я, прострелват я, газят я. Понякога упоритостта на сценаристите да издевателстват над героинята е чак вбесяваща. А докато се справя с трудностите, тя кара всички мъже да немеят. Всъщност, това е донякъде странно, защото точно в този сериал тя не блести с особена красота, а опънатата й на опашка коса в много от епизодите подчертава, че устата й се криви на една страна. Но от снимките, които актрисата публикува в социалните мрежи, се вижда, че в името на това да подчертае игралния си образ, тя е готова да прежали женската суета.

Пустош

В сериала виждаме турската пустош, където от много години хората живеят според вековни традиции. Трудно е обаче да съществуваш в лъжа, особено когато не знаеш за нея от самото начало. Рано или късно обаче истината излиза наяве. В живота на героинята Ебру има голяма лъжа, която тя ще разбере. Тази истина ще й струва скъпо. Един ден Мурат ще отиде в Халфети и няма да се върне. Отсега нататък животът на Ебру ще се промени. Останала с 3 деца, които впоследствие ще се окажат четири, тя се опитва да разбере причината за изчезването на съпруга си и започва собствена борба за щастие. Заради децата си тя трябва да стане силна. Ще успее ли Ебру да разбере какво наистина се е случило с Мурат? Ще се върне ли той? Ще се влюби ли отново? И кога ще научи, че едно от децата й е отнето още при раждането, а тя години наред е оплаквала празен гроб? Повечето от отговорите вече са ясни.

В България сериалът първоначално започна да се излъчва по TV7, но беше спрян заради финансови затруднения. За да се появи отново през 2019 г. започва излъчване по Нова телевизия. В момента върви повторно по Диема Фемили. Дублажът е записан изцяло наново. Ролите се озвучават от Елисавета Господинова, Лина Златева, която по-късно е заменена от Силвия Русинова, Яница Митева, Здравко Методиев, Ивайло Велчев и Димитър Иванчев.

Модел

Едже Услу е родена на 9 септември 1974 г. в Измир. На екрана е от 1991 и участва в над 20 филма, като с всяка следваща роля печели любов и уважение от публиката. От ранно детство момичето се показа като изключително талантлива и креативна личност. След като решили, че детето трябва да развие талантите си, родителите пращат Едже на балет. Но след като семейството се премества, момичето трябва да си намери нови занимания. Скоро Едже Услу започва да мисли за кариерата на актриса. Превръщайки се от сладко момиче в красива млада жена, тя първо преминава през кариерата на модел.

Високият ръст и красивите черти на лицето позволяват на Едже не само да се превърне в търсен модел, но и почти напълно да издържа семейството си. Но въпреки тази популярност, тя продължава да мечтае за нещо съвсем различно - да играе във филми и в театъра.

Решавайки, че мечтите трябва да се реализират, момичето доста бързо, благодарение на постоянството си, намира отговор от режисьорите. Проектът Iz Pesinde е първият в кариерата й и един от най-успешните според зрителите. Момичето перфектно изпълнява ролята на Нариман, която е запомнена и обичана от публиката, въпреки доста трудния си характер.

В момента кариерата на Eдже се развива в огромен брой телевизионни предавания и филми. И за разлика от намусения си и съсредоточен образ като Ебру, тя цъфти като роза навсякъде.